Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 385511,
    "slug": "bak-uw-eigen-brood-anneliese-eckert",
    "nstc": null,
    "title": "Bak uw eigen brood",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>ABC van het ambachtelijke bakken - deeg maken met de broodmachine - 101 heerlijke broodrecepten. Brood neemt in onze dagelijkse voeding een belangrijke plaats in. Veel mensen zijn echter uitgekeken op het brood dat in winkels wordt verkocht en willen graag zelf aan de slag. Zelfgebakken brood is beter van smaak, goedkoper en bovendien kiest u zelf welke ingredi&euml;nten erin verwerkt zijn. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit op uw bord krijgt! Met dit rijk ge&iuml;llustreerde boek is zelf brood bakken geen enkel probleem. Bij elk recept staan de benodigdheden, een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze, de bakmethode, de bereidingstijd en de eigenschappen van het brood vermeld. Behalve allerlei recepten voor gistdeeg- en zuurdesembroden, vindt u in dit boek tal van originele recepten voor zoete broden en kleine broodjes: vierkorenbrood, pindabrood, krentenbrood, Russisch komijnzaadbrood, tarwe- en roggebrood, zesgranenbrood, brioches en nog veel meer. Toon minder Recensie(s) De geschiedenis van het broodbakken is al heel oud en in de meeste culturen speelt brood een belangrijke rol. Na een kort historisch overzicht wordt ingegaan op wat er voor broodbakkken nodig is met informatie over meelsoorten, rijsmiddelen (ook de bij Reformwinkels verkrijgbare zuurdesem) enz. Wie nog weinig ervaring heeft kan b.v. beginnen met de verkrijgbare broodmixen, ook zijn er mogelijkheden met broodbakmachines. Eerst recepten voor gistbroden, gevolgd door recepten voor zuurdesembroden van diverse soorten meel, zoete broden en allerlei kleine broodjes, broodfiguren enz., krentenbroden en broden van verrijkt gistdeeg zoals brioche en croissants. De Duitse herkomst is in de receptenkeuze hier en daar merkbaar. Gericht tot de 'huisvrouw'. Recepten over een tot twee pagina's. Tekst in twee of drie kolommen, ingredienten in de marge, veel smakelijke kleurenfoto's. Sommige recepten zijn moeilijk leesbaar in verband met een gekleurde ondergrond. Bij ieder recept een opgave van bereidingsduur en een korte karakteristiek van het brood. Wie graag brood bakt, vindt in dit boek ideeen en inspiratie om eens nieuwe soorten uit te proberen. Met receptenregister.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 160,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "1983-01-01",
    "publication_date_latest": "2020-09-08",
    "cover_url": null,
    "editions": [],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:35:46+00:00",
    "updated_at": "2025-10-30T00:31:43+00:00",
    "publisher": {
        "id": 174,
        "slug": "zuidnederlandse-uitgeverij-znu",
        "name": "Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU",
        "created_at": "2025-09-19T12:26:29+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:42+00:00"
    },
    "contributors": [],
    "genres": [],
    "subjects": [],
    "campaigns": []
}
        

Bak uw eigen brood

ID 385511
Slug bak-uw-eigen-brood-anneliese-eckert
Contributors
Annotation
Description <p>ABC van het ambachtelijke bakken - deeg maken met de broodmachine - 101 heerlijke broodrecepten. Brood neemt in onze dagelijkse voeding een belangrijke plaats in. Veel mensen zijn echter uitgekeken op het brood dat in winkels wordt verkocht en willen graag zelf aan de slag. Zelfgebakken brood is beter van smaak, goedkoper en bovendien kiest u zelf welke ingredi&euml;nten erin verwerkt zijn. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit op uw bord krijgt! Met dit rijk ge&iuml;llustreerde boek is zelf brood bakken geen enkel probleem. Bij elk recept staan de benodigdheden, een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze, de bakmethode, de bereidingstijd en de eigenschappen van het brood vermeld. Behalve allerlei recepten voor gistdeeg- en zuurdesembroden, vindt u in dit boek tal van originele recepten voor zoete broden en kleine broodjes: vierkorenbrood, pindabrood, krentenbrood, Russisch komijnzaadbrood, tarwe- en roggebrood, zesgranenbrood, brioches en nog veel meer. Toon minder Recensie(s) De geschiedenis van het broodbakken is al heel oud en in de meeste culturen speelt brood een belangrijke rol. Na een kort historisch overzicht wordt ingegaan op wat er voor broodbakkken nodig is met informatie over meelsoorten, rijsmiddelen (ook de bij Reformwinkels verkrijgbare zuurdesem) enz. Wie nog weinig ervaring heeft kan b.v. beginnen met de verkrijgbare broodmixen, ook zijn er mogelijkheden met broodbakmachines. Eerst recepten voor gistbroden, gevolgd door recepten voor zuurdesembroden van diverse soorten meel, zoete broden en allerlei kleine broodjes, broodfiguren enz., krentenbroden en broden van verrijkt gistdeeg zoals brioche en croissants. De Duitse herkomst is in de receptenkeuze hier en daar merkbaar. Gericht tot de 'huisvrouw'. Recepten over een tot twee pagina's. Tekst in twee of drie kolommen, ingredienten in de marge, veel smakelijke kleurenfoto's. Sommige recepten zijn moeilijk leesbaar in verband met een gekleurde ondergrond. Bij ieder recept een opgave van bereidingsduur en een korte karakteristiek van het brood. Wie graag brood bakt, vindt in dit boek ideeen en inspiratie om eens nieuwe soorten uit te proberen. Met receptenregister.</p>
Genres
Subjects No subjects available
NSTC
Publisher Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
Imprint
Language dut
Page count 160
Duration
Publication date first 1983-01-01
Publication date latest 2020-09-08
Cover URL
Editions No editions available

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!