Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 283707,
    "slug": "belgisch-bakboek-stefan-elias",
    "nstc": null,
    "title": "Belgisch bakboek",
    "subtitle": "onze lekkerste streekspecialiteiten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": "<p><strong>Een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur, met recepten van het Antwerpse handje tot de Zottegemse koekelaring</strong></p>",
    "description": "Belgisch bakboek<br/>De lekkerste ambachtelijke klassiekers<br/>Stefan Elias & Greet Draeye<br/><br/>EEN LOFZANG OP DE RIJKE TRADITIE VAN DE BELGISCHE BAKCULTUUR, MET RECEPTEN VAN DE PANNE TOT ARLON<br/><br/>In ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel Belgi\u00eb samen. <br/><br/>Meesterbakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, ging op zoek naar authentieke, soms bijna vergeten recepten. Stap voor stap legt hij uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan, aangevuld met tips en anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij.<br/><br/>Daarnaast brengt Greet Draeye (Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven) het historische verhaal achter de ambachtelijke taarten, gebakjes en koeken uit ons land.<br/><br/>Het Belgisch Bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht. Laat je inspireren door de Belgische baktradities en haal de geuren van de warme bakker in huis!<br/>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 256,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-10-12",
    "publication_date_latest": "2016-10-19",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464666489",
            "product_form": "BC"
        },
        {
            "isbn": "9789492081735",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:08:11+00:00",
    "updated_at": "2025-11-12T00:22:09+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2175,
        "slug": "uitgeverij-kannibaal-2",
        "name": "Uitgeverij Kannibaal",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:54:08+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:08+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 170635,
            "slug": "stefan-elias-2",
            "key_names": "Elias",
            "names_before_key": "Stefan",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 170636,
            "slug": "jacques-bloch",
            "key_names": "Bloch",
            "names_before_key": "Jacques",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:08:11+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:08:11+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Belgisch bakboek

onze lekkerste streekspecialiteiten
ID 283707
Slug belgisch-bakboek-stefan-elias
Contributors
Author : Stefan Elias
Author : Jacques Bloch
Annotation <p><strong>Een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur, met recepten van het Antwerpse handje tot de Zottegemse koekelaring</strong></p>
Description Belgisch bakboek<br/>De lekkerste ambachtelijke klassiekers<br/>Stefan Elias & Greet Draeye<br/><br/>EEN LOFZANG OP DE RIJKE TRADITIE VAN DE BELGISCHE BAKCULTUUR, MET RECEPTEN VAN DE PANNE TOT ARLON<br/><br/>In ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel Belgiƫ samen. <br/><br/>Meesterbakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, ging op zoek naar authentieke, soms bijna vergeten recepten. Stap voor stap legt hij uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan, aangevuld met tips en anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij.<br/><br/>Daarnaast brengt Greet Draeye (Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven) het historische verhaal achter de ambachtelijke taarten, gebakjes en koeken uit ons land.<br/><br/>Het Belgisch Bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht. Laat je inspireren door de Belgische baktradities en haal de geuren van de warme bakker in huis!<br/>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Kannibaal
Imprint
Language dut
Page count 256
Duration
Publication date first 2016-10-12
Publication date latest 2016-10-19
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464666489 (BC)
  • ISBN: 9789492081735 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!