{
"id": 448515,
"slug": "beter-een-ons-geluk-dan-1-kilogram-suiker-peter-van-de-laar",
"nstc": null,
"title": "Beter een ons geluk dan 1 kilogram suiker",
"subtitle": "Let them eat sugar",
"collection_title": null,
"collection_part_number": null,
"annotation": null,
"description": "EEN WAARGEBEURD VERHAAL<br />In dit boek verteld Peter van de Laar, Chef-kok, zijn turbulente levensverhaal, over zijn strijd tegen diabetes type 2 als horecaondernemer met tegelijkertijd meerdere Horeca zaken. Zijn jeugd in Noordwijk komt aanbod, met veel historische weetjes over deze gerenommeerde badplaats, waar de fundamenten van zijn karaktervorming liggen en over hoe sterke schouders vaak zware lasten moeten dragen.<br />'Peter is een bijzondere man. Hij is ondernemend en begon diverse bedrijven. Maar alles begon in de sterrenrestaurants waar hij als Chef-kok werkte en zelfs op zijn 23ste een Michelinster behaalde. Hij begon als leerling in sterrenrestaurants, waar hij de harde klappen van de horecazweep leerde kennen.'<br />Hoofdredacteur Annemargreet Zijlman - Verzekerdenmagazine geZZond <br />- Zorg en Zekerheid<br />Het meemaken van de 2e Mich\u00e9linster als Entermetier kok in 1971 bij restaurant Auberge De Kieviet in Wassenaar, waar de eerste stappen werden gezet in het hogere segment van de gastronomie. Het behalen van een Mich\u00e9linster in 1975 als Chef-kok bij het toenmalige restaurant \u00cele de France in Amstelveen, destijds de jongste Chef-kok van Nederland die op 23-jarige<br />leeftijd een Mich\u00e9linster behaalde, mede door het enthousiasme van Johan Cruijff over Peter's kookkunsten.<br />Om uiteindelijk samen met zijn vrouw en dochter succesvol 32 jaar exploitanten te zijn van Sport & Evenementencentrum<br />De Terp in Valkenburg Z.H.<br />'Het geluk zat mee! Ik leerde het vak alleen maar in sterrenrestaurants. Maar op mijn 54e werd<br />bij mij diabetes type 2 gediagnostiseerd. In dit boek zult u lezen hoe ik daar mee om ga.<br />Je kunt nog zo gedreven zijn, getalenteerd, gedisciplineerd en doorzettingsvermogen hebben, om maatschappelijk en priv\u00e9<br />succes te behalen, maar als het geluk je ontbreekt... <br />Wat dan? Deel je veerkracht!'<br />VOER VOOR DIABETEN<br />Wereldwijd zijn er nu 463 miljoen diabetespati\u00ebnten. Onze missie is het inzetten van preventie, door een gezonde levensstijl en<br />samenwerkingen tussen supermarkten, zorgverleners, zorgverzekeraars en overheden. Zonder oog voor zelfverrijking<br />maar met als doel onze kennis over voeding te delen en levens te verbeteren.<br />Dit boek gaat niet alleen over diabetes, maar over alle facetten des levens. Onder andere over het harde, ondergewaardeerde<br />werk in de Horeca. <br />Een van de grootste bedrijfstakken ter wereld.",
"additional_content": null,
"bestseller_60": null,
"imprint": null,
"language_code": "dut",
"original_language_code": null,
"page_count": null,
"duration_seconds": null,
"publication_date_first": "2022-09-30",
"publication_date_latest": "2022-09-30",
"cover_url": null,
"editions": [
{
"isbn": "9789464437065",
"product_form": "ED"
}
],
"ratings_count": 0,
"read_count": 0,
"review_count": 0,
"favorite_count": 0,
"reading_status_read_count": 0,
"reading_status_reading_count": 0,
"reading_status_want_to_read_count": 0,
"rating_average": null,
"ratings_distribution": {
"1": 0,
"2": 0,
"3": 0,
"4": 0,
"5": 0
},
"created_at": "2025-09-19T13:52:31+00:00",
"updated_at": "2025-11-06T00:39:09+00:00",
"publisher": {
"id": 6663,
"slug": "pumbonl",
"name": "Pumbo.nl",
"created_at": "2025-09-19T12:34:41+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
},
"contributors": [
{
"id": 277487,
"slug": "peter-van-de-laar",
"key_names": "Van de Laar",
"names_before_key": "Peter",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
}
],
"genres": [],
"subjects": [
{
"scheme_identifier": "32",
"scheme_version": null,
"main_subject": true,
"subject_code": "402",
"created_at": "2025-09-19T13:52:31+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T13:52:31+00:00"
}
],
"tags": [],
"campaigns": []
}