Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 228411,
    "slug": "bij-de-paus-aan-tafel-pjan-rietbergen",
    "nstc": null,
    "title": "Bij de Paus aan tafel",
    "subtitle": "culinaire cultuur in de renaissance en de barok",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.<br />P.J. Rietbergen<br />Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt. <br />Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.<br />128 pagina's<br />Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 144,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-03-16",
    "publication_date_latest": "2011-03-16",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789061091622",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:16:24+00:00",
    "publisher": {
        "id": 371,
        "slug": "bekking-blitz-uitgevers-bv",
        "name": "Bekking & Blitz uitgevers bv",
        "created_at": "2025-09-19T12:29:38+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:57+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 130464,
            "slug": "pjan-rietbergen-2",
            "key_names": "Rietbergen",
            "names_before_key": "P.J.A.N.",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "680",
            "created_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Bij de Paus aan tafel

culinaire cultuur in de renaissance en de barok
ID 228411
Slug bij-de-paus-aan-tafel-pjan-rietbergen
Contributors
Author : P.J.A.N. Rietbergen
Annotation
Description Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.<br />P.J. Rietbergen<br />Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt. <br />Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.<br />128 pagina's<br />Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Genres
Subjects
680 Geschiedenis algemeen NUR
NSTC
Publisher Bekking & Blitz uitgevers bv
Imprint
Language dut
Page count 144
Duration
Publication date first 2011-03-16
Publication date latest 2011-03-16
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789061091622 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!