Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 438052,
    "slug": "bistrotier-stephane-reynaud",
    "nstc": null,
    "title": "Bistrotier",
    "subtitle": "de beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p><b>Een ode aan h\u00e9t culinaire instituut van Frankrijk</b><br />De bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en caf\u00e9. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, St\u00e9phane Reynaud, deelt in <i>Bistrotier</i> 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurlijk desserts als cr\u00e8me br\u00fbl\u00e9e en \u00eele flottante komen in het boek aan bod.<br />Maar er is meer! Zo vindt u in <i>Bistrotier</i> een kaart met de belangrijkste oesterteeltgebieden en alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie. Uiteraard worden de wijnen niet vergeten: maar liefst 100 komen er aan bod en je leest exact welke wijn bij welk gerecht past. <i>Bistrotier</i> is een prachtig vormgegeven en met zorg gemaakt gebonden boek, vol foto's en tekeningen, waarvan elke kookboekengek gaat knorren van plezier.<br />'Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een po\u00ebtische lofzang op het Franse caf\u00e9-restaurantleven inclusief \u00e1lle bekende klassieke recepten.' Karin Luiten<br />'De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.' <i>Bouillon Magazine</i><br />'Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.' Marcus Huibers in <i>de Volkskrant</i> over <i>Pat\u00e9s en pasteien</i> (2014)</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 480,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2022-11-22",
    "publication_date_latest": "2022-11-22",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464042016",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:36:37+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6568,
        "slug": "nieuw-amsterdam-2",
        "name": "Nieuw Amsterdam",
        "created_at": "2025-09-19T13:38:46+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:41+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 270200,
            "slug": "stephane-reynaud-2",
            "key_names": "Reynaud",
            "names_before_key": "St\u00e9phane",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 270201,
            "slug": "scribent",
            "key_names": "",
            "names_before_key": "Scribent",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Bistrotier

de beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis
ID 438052
Slug bistrotier-stephane-reynaud
Contributors
Author : Stéphane Reynaud
Author : Scribent
Annotation
Description <p><b>Een ode aan hét culinaire instituut van Frankrijk</b><br />De bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en café. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, Stéphane Reynaud, deelt in <i>Bistrotier</i> 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurlijk desserts als crème brûlée en île flottante komen in het boek aan bod.<br />Maar er is meer! Zo vindt u in <i>Bistrotier</i> een kaart met de belangrijkste oesterteeltgebieden en alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie. Uiteraard worden de wijnen niet vergeten: maar liefst 100 komen er aan bod en je leest exact welke wijn bij welk gerecht past. <i>Bistrotier</i> is een prachtig vormgegeven en met zorg gemaakt gebonden boek, vol foto's en tekeningen, waarvan elke kookboekengek gaat knorren van plezier.<br />'Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een poëtische lofzang op het Franse café-restaurantleven inclusief álle bekende klassieke recepten.' Karin Luiten<br />'De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.' <i>Bouillon Magazine</i><br />'Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.' Marcus Huibers in <i>de Volkskrant</i> over <i>Patés en pasteien</i> (2014)</p>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Nieuw Amsterdam
Imprint
Language dut
Page count 480
Duration
Publication date first 2022-11-22
Publication date latest 2022-11-22
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464042016 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!