{
"id": 438052,
"slug": "bistrotier-stephane-reynaud",
"nstc": null,
"title": "Bistrotier",
"subtitle": "de beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis",
"collection_title": null,
"collection_part_number": null,
"annotation": null,
"description": "<p><b>Een ode aan h\u00e9t culinaire instituut van Frankrijk</b><br />De bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en caf\u00e9. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, St\u00e9phane Reynaud, deelt in <i>Bistrotier</i> 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurlijk desserts als cr\u00e8me br\u00fbl\u00e9e en \u00eele flottante komen in het boek aan bod.<br />Maar er is meer! Zo vindt u in <i>Bistrotier</i> een kaart met de belangrijkste oesterteeltgebieden en alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie. Uiteraard worden de wijnen niet vergeten: maar liefst 100 komen er aan bod en je leest exact welke wijn bij welk gerecht past. <i>Bistrotier</i> is een prachtig vormgegeven en met zorg gemaakt gebonden boek, vol foto's en tekeningen, waarvan elke kookboekengek gaat knorren van plezier.<br />'Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een po\u00ebtische lofzang op het Franse caf\u00e9-restaurantleven inclusief \u00e1lle bekende klassieke recepten.' Karin Luiten<br />'De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.' <i>Bouillon Magazine</i><br />'Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.' Marcus Huibers in <i>de Volkskrant</i> over <i>Pat\u00e9s en pasteien</i> (2014)</p>",
"imprint": null,
"language_code": "dut",
"original_language_code": null,
"page_count": 480,
"duration_seconds": null,
"publication_date_first": "2022-11-22",
"publication_date_latest": "2022-11-22",
"cover_url": null,
"editions": [
{
"isbn": "9789464042016",
"product_form": "BB"
}
],
"ratings_count": 0,
"read_count": 0,
"review_count": 0,
"favorite_count": 0,
"reading_status_read_count": 0,
"reading_status_reading_count": 0,
"reading_status_want_to_read_count": 0,
"rating_average": null,
"ratings_distribution": {
"1": 0,
"2": 0,
"3": 0,
"4": 0,
"5": 0
},
"created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
"updated_at": "2025-11-02T00:36:37+00:00",
"publisher": {
"id": 6568,
"slug": "nieuw-amsterdam-2",
"name": "Nieuw Amsterdam",
"created_at": "2025-09-19T13:38:46+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T15:13:41+00:00"
},
"contributors": [
{
"id": 270200,
"slug": "stephane-reynaud-2",
"key_names": "Reynaud",
"names_before_key": "St\u00e9phane",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
},
{
"id": 270201,
"slug": "scribent",
"key_names": "",
"names_before_key": "Scribent",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
}
],
"genres": [],
"subjects": [
{
"scheme_identifier": "32",
"scheme_version": null,
"main_subject": false,
"subject_code": "440",
"created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00"
}
],
"campaigns": []
}