Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 200732,
    "slug": "captains-dinner-sandra-van-berkum",
    "nstc": null,
    "title": "Captain's dinner",
    "subtitle": "koken met de Holland-Amerika lijn",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt. <br/><br/>De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners. <br/><br/>Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto's en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector's items zijn.<br/><br/>De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.<br/>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-12-17",
    "publication_date_latest": "2011-12-17",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789055948161",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:14:00+00:00",
    "publisher": {
        "id": 319,
        "slug": "scriptum",
        "name": "Scriptum",
        "created_at": "2025-09-19T12:29:16+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:51+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 109977,
            "slug": "sandra-van-berkum-2",
            "key_names": "Berkum",
            "names_before_key": "Sandra",
            "prefix_to_key": "van",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 109978,
            "slug": "tal-maes",
            "key_names": "Maes",
            "names_before_key": "Tal",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Captain's dinner

koken met de Holland-Amerika lijn
ID 200732
Slug captains-dinner-sandra-van-berkum
Contributors
Author : Sandra van Berkum
Author : Tal Maes
Annotation
Description Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt. <br/><br/>De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners. <br/><br/>Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto's en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector's items zijn.<br/><br/>De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.<br/>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Scriptum
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2011-12-17
Publication date latest 2011-12-17
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789055948161 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!