Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 421912,
    "slug": "champagne-in-sarajevo-meelsoep-aan-de-marne",
    "nstc": null,
    "title": "Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne",
    "subtitle": "hoe voedsel de loop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Dit boek vertelt hoe voedsel het verloop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop. \nDe focus van het verhaal ligt op voedsel en alles wat er zoal mee te maken had: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van soldaten en gewone burgers worden toegevoegd. De historische gebeurtenissen worden verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen. \nEen originele invalshoek is dat de auteur zelf wilde ondervinden hoe het was actief te zijn in de de oorlog. Zo nam hij deel aan een re-enactment en werkte hij in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien bracht hij een aantal koude en vooral hongerige dagen en nachten door in een authentieke Duitse loopgraaf. \nDe Britse editie van dit boek behaalde zilver met de Military History Award. Ook werd het bekroond in de categorie War & Military van de Foreword Indies Book of the Year Award. \n'(...) een bijzondere en vooral menselijke kijk op het leven tijdens Wereldoorlog I. Een aanrader voor iedereen met interesse in geschiedenis met een persoonlijke touch!'",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2021-11-16",
    "publication_date_latest": "2021-11-16",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789089757647",
            "product_form": "ED"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00",
    "updated_at": "2025-10-30T00:35:12+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6662,
        "slug": "just-publishers-2",
        "name": "Just Publishers",
        "created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 259088,
            "slug": "rick-blom-2",
            "key_names": "Blom",
            "names_before_key": "Rick",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "689",
            "created_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne

hoe voedsel de loop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde
ID 421912
Slug champagne-in-sarajevo-meelsoep-aan-de-marne
Contributors
Author : Rick Blom
Annotation
Description Dit boek vertelt hoe voedsel het verloop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop. De focus van het verhaal ligt op voedsel en alles wat er zoal mee te maken had: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van soldaten en gewone burgers worden toegevoegd. De historische gebeurtenissen worden verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen. Een originele invalshoek is dat de auteur zelf wilde ondervinden hoe het was actief te zijn in de de oorlog. Zo nam hij deel aan een re-enactment en werkte hij in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien bracht hij een aantal koude en vooral hongerige dagen en nachten door in een authentieke Duitse loopgraaf. De Britse editie van dit boek behaalde zilver met de Military History Award. Ook werd het bekroond in de categorie War & Military van de Foreword Indies Book of the Year Award. '(...) een bijzondere en vooral menselijke kijk op het leven tijdens Wereldoorlog I. Een aanrader voor iedereen met interesse in geschiedenis met een persoonlijke touch!'
Genres
Subjects
689 Oorlog en vrede NUR
NSTC
Publisher Just Publishers
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2021-11-16
Publication date latest 2021-11-16
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789089757647 (ED)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!