Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 200103,
    "slug": "couperus-culinair-jose-buschman",
    "nstc": null,
    "title": "Couperus culinair",
    "subtitle": "de lievelingsgerechten van Louis Couperus",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus\nMet een voorwoord van Johannes van Dam\n\nRoep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Itali\u00eb en Indi\u00eb. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indi\u00eb van Couperus met de heerlijkste rijsttafel. \n\nIn dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.\n\nJos\u00e9 Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik i\u00e8ts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Ori\u00ebnt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 176,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2013-05-07",
    "publication_date_latest": "2013-05-07",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059373372",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789059374294",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00",
    "updated_at": "2025-11-04T00:14:02+00:00",
    "publisher": {
        "id": 355,
        "slug": "uitgeverij-bas-lubberhuizen",
        "name": "Uitgeverij Bas Lubberhuizen",
        "created_at": "2025-09-19T12:29:26+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:25+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 109634,
            "slug": "jose-buschman-2",
            "key_names": "Buschman",
            "names_before_key": "Jose",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": true,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:49:48+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Couperus culinair

de lievelingsgerechten van Louis Couperus
ID 200103
Slug couperus-culinair-jose-buschman
Contributors
Author : Jose Buschman
Annotation
Description Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus Met een voorwoord van Johannes van Dam Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel. In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Bas Lubberhuizen
Imprint
Language dut
Page count 176
Duration
Publication date first 2013-05-07
Publication date latest 2013-05-07
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059373372 (BB)
  • ISBN: 9789059374294 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!