{
"id": 455156,
"slug": "de-basis-pieter-jan-lint",
"nstc": null,
"title": "De basis",
"subtitle": "plantaardig",
"collection_title": null,
"collection_part_number": null,
"annotation": "<p>De basis - plantaardig baseert zich op een veranderend voedingspatroon waarbij dierlijke producten niet meer worden gebruikt en ons klassiek smaakpatroon wordt ge\u00ebvenaard. Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid en voor de bescherming van onze planeet.</p><p>De basis - plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers, kook- en snijtechnieken en recepten, telkens eenvoudig uitgelegd en voorzien van een foto.</p>",
"description": "<p>De basis plantaardig</p><p>In de beginjaren van de 21e eeuw verscheen de basis, een klein kookboekje met zwart linnen cover en goud op snee. Het boekje bevatte alle basiskennis die je nodig had om klassiek koken onder de knie te krijgen. Het werd een bestseller, een icoon gedurende twee decennia lang.</p><p>De basis plantaardig bouwt verder op dit verleden maar laat los wat niet meer bijdraagt aan de toekomst.De basis plantaardig baseert zich op een veranderend voedingspatroon waarbij dierlijke producten niet meer worden gebruikt.<br />\"Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid en voor de bescherming van onze planeet.\"<br />De basis plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Het boekje verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de 5de smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken.</p><p>Plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Hoe maak je zeewierbouillon? Kan je een kaaskroket even lekker maken zonder kaas? Wat is zijden tofu en hoe maak je er een quiche mee? Welke bindmiddelen vervangen ei en gelatine in desserts? Hoe evenaar je de smaak van vlees als je het niet gebruikt?</p><p>Alle beschrijvingen en recepten zijn op een eenvoudige manier verklaard door chef Pieter-Jan Lint en werden ge\u00efllustreerd door culinair fotograaf Tony Le Duc.</p>",
"additional_content": null,
"bestseller_60": null,
"imprint": null,
"language_code": "dut",
"original_language_code": null,
"page_count": 352,
"duration_seconds": null,
"publication_date_first": "2023-08-15",
"publication_date_latest": "2023-09-08",
"cover_url": null,
"editions": [
{
"isbn": "9789490028909",
"product_form": "BB"
}
],
"ratings_count": 0,
"read_count": 0,
"review_count": 0,
"favorite_count": 0,
"reading_status_read_count": 0,
"reading_status_reading_count": 0,
"reading_status_want_to_read_count": 0,
"rating_average": null,
"ratings_distribution": {
"1": 0,
"2": 0,
"3": 0,
"4": 0,
"5": 0
},
"hebban_rank": null,
"created_at": "2025-09-19T13:54:08+00:00",
"updated_at": "2025-11-14T03:54:36+00:00",
"publisher": {
"id": 7286,
"slug": "minestrone-culinaire-uitgeverij-2",
"name": "Minestrone Culinaire Uitgeverij",
"gau": false,
"created_at": "2025-09-19T13:54:05+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T15:11:53+00:00"
},
"contributors": [
{
"id": 280961,
"slug": "pieter-jan-lint",
"key_names": "Lint",
"names_before_key": "Pieter-Jan",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
}
],
"genres": [],
"subjects": [
{
"scheme_identifier": "32",
"scheme_version": null,
"main_subject": false,
"subject_code": "400",
"created_at": "2025-09-19T13:54:08+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T13:54:08+00:00"
}
],
"tags": [],
"campaigns": []
}