Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 281886,
    "slug": "de-chemie-van-schotse-malt-whisky-robin-brilleman",
    "nstc": null,
    "title": "De Chemie van Schotse Malt Whisky",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p><!--StartFragment--></p>\n<p>Robin Brilleman beschrijft in dit boek niet alleen tot in detail hoe maltwhisky wordt gemaakt, maar ook hoe de verschillende aroma&acute;s ontstaan die in whisky voorkomen. Hij vertelt over de eigenschappen van de grondstoffen die de verschillende distilleerderijen gebruiken en over de manier waarop er wordt gemout en gedistilleerd. Hoe komt het dat een whisky naar zwarte bessen smaakt? Wanneer kunnen in het proces fruit- of notenaroma's ontstaan? In welke stills kunnen stoffen met een hoger kookpunt dan alcohol toch mee distilleren en een rozen- of lavendelaroma veroorzaken? En welke invloed hebben de verschillende vaten waarop de whisky&acute;s worden gelagerd?</p>\n<p>Over de talloze geuren en smaken die maltwhisky zo aantrekkelijk maken is nog maar heel weinig gepubliceerd, wat <span>\"De chemie van Schotse maltwhisky\"</span> tot een uniek boek maakt. Het voorwoord is geschreven door Patrick van Zuidam, distillateur van de Nederlandse whisky \"Millstone\".</p>\n<p><!--EndFragment--></p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 160,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2008-01-01",
    "publication_date_latest": "2008-01-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789081305419",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "hebban_rank": null,
    "created_at": "2025-09-19T13:07:58+00:00",
    "updated_at": "2025-11-17T03:54:40+00:00",
    "publisher": {
        "id": 4086,
        "slug": "whisky-informatie-centrum-nederland",
        "name": "Whisky Informatie Centrum Nederland",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T13:07:56+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:00:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 168805,
            "slug": "robin-brilleman",
            "key_names": "Brilleman",
            "names_before_key": "Robin",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:07:58+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:07:58+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

De Chemie van Schotse Malt Whisky

ID 281886
Slug de-chemie-van-schotse-malt-whisky-robin-brilleman
Contributors
Author : Robin Brilleman
Annotation
Description <p><!--StartFragment--></p> <p>Robin Brilleman beschrijft in dit boek niet alleen tot in detail hoe maltwhisky wordt gemaakt, maar ook hoe de verschillende aroma&acute;s ontstaan die in whisky voorkomen. Hij vertelt over de eigenschappen van de grondstoffen die de verschillende distilleerderijen gebruiken en over de manier waarop er wordt gemout en gedistilleerd. Hoe komt het dat een whisky naar zwarte bessen smaakt? Wanneer kunnen in het proces fruit- of notenaroma's ontstaan? In welke stills kunnen stoffen met een hoger kookpunt dan alcohol toch mee distilleren en een rozen- of lavendelaroma veroorzaken? En welke invloed hebben de verschillende vaten waarop de whisky&acute;s worden gelagerd?</p> <p>Over de talloze geuren en smaken die maltwhisky zo aantrekkelijk maken is nog maar heel weinig gepubliceerd, wat <span>"De chemie van Schotse maltwhisky"</span> tot een uniek boek maakt. Het voorwoord is geschreven door Patrick van Zuidam, distillateur van de Nederlandse whisky "Millstone".</p> <p><!--EndFragment--></p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Whisky Informatie Centrum Nederland
Imprint
Language dut
Page count 160
Duration
Publication date first 2008-01-01
Publication date latest 2008-01-01
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789081305419 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!