Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 299886,
    "slug": "de-culinaire-ziel-van-nederland-aan-tafel-met-boeren-burgers-kooplui-en-zeevaarders-eddie-niesten",
    "nstc": null,
    "title": "De culinaire ziel van Nederland",
    "subtitle": "aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Steeds meer &lsquo;Hollandse&rsquo; chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een &lsquo;inhaalbeweging&rsquo; beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet. Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerci&euml;le spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend. Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele &lsquo;oude&rsquo; recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 392,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-11-03",
    "publication_date_latest": "2016-11-03",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789044133516",
            "product_form": "BA"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:23:24+00:00",
    "publisher": {
        "id": 229,
        "slug": "garant-uitgevers",
        "name": "Garant Uitgevers",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:17+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:07:16+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 177861,
            "slug": "eddie-niesten-2",
            "key_names": "Niesten",
            "names_before_key": "Eddie",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "680",
            "created_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

De culinaire ziel van Nederland

aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders
ID 299886
Slug de-culinaire-ziel-van-nederland-aan-tafel-met-boeren-burgers-kooplui-en-zeevaarders-eddie-niesten
Contributors
Author : Eddie Niesten
Annotation
Description <p>Steeds meer &lsquo;Hollandse&rsquo; chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een &lsquo;inhaalbeweging&rsquo; beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet. Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerci&euml;le spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend. Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele &lsquo;oude&rsquo; recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.</p>
Genres
Subjects
680 Geschiedenis algemeen NUR
NSTC
Publisher Garant Uitgevers
Imprint
Language dut
Page count 392
Duration
Publication date first 2016-11-03
Publication date latest 2016-11-03
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789044133516 (BA)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!