Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 447229,
    "slug": "de-dieetmythe-de-echte-wetenschap-achter-wat-we-eten-tim-spector",
    "nstc": null,
    "title": "De dieetmythe - De echte wetenschap achter wat we eten",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "\u2018De dieetmythe is fascinerend, en ik ben nu geobsedeerd door microben!\u2019 \u2013 Nigella Lawson \n\n\u2018Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek.\u2019 \u2013 Michael Mosley \n\n\u2022 Waarom werken de meeste di\u00ebten niet? \n\u2022 Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet? \n\u2022 Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen? \n\nDe antwoorden zijn veel verrassender \u2013 en fascinerender \u2013 dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra \u2018minder eten, meer bewegen\u2019, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen \u2013 en houden. \nOp basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorie\u00ebn, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te doorzien. \n\nTim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King\u2019s College in London en is als arts verbonden aan Guy\u2019s Hospital en St. Thomas\u2019 Hospital. Hij is de hoofdonderzoeker van British Gut, het grote open-source wetenschapsproject over de diversiteit van het microbioom van de menselijke darmen. Hij verschijnt regelmatig op tv en schrijft onder meer voor The Guardian.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 367,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2022-01-01",
    "publication_date_latest": "2022-01-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:52:00+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:37:56+00:00",
    "publisher": {
        "id": 334,
        "slug": "uitgeverij-nieuwezijds-bv",
        "name": "Uitgeverij Nieuwezijds b.v.",
        "created_at": "2025-09-19T12:32:31+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:11:57+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 276424,
            "slug": "tim-spector-2",
            "key_names": "Spector",
            "names_before_key": "Tim",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [],
    "campaigns": []
}
        

De dieetmythe - De echte wetenschap achter wat we eten

ID 447229
Slug de-dieetmythe-de-echte-wetenschap-achter-wat-we-eten-tim-spector
Contributors
Author : Tim Spector
Annotation
Description ‘De dieetmythe is fascinerend, en ik ben nu geobsedeerd door microben!’ – Nigella Lawson ‘Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek.’ – Michael Mosley • Waarom werken de meeste diëten niet? • Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet? • Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen? De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra ‘minder eten, meer bewegen’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden. Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te doorzien. Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en is als arts verbonden aan Guy’s Hospital en St. Thomas’ Hospital. Hij is de hoofdonderzoeker van British Gut, het grote open-source wetenschapsproject over de diversiteit van het microbioom van de menselijke darmen. Hij verschijnt regelmatig op tv en schrijft onder meer voor The Guardian.
Genres
Subjects No subjects available
NSTC
Publisher Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
Imprint
Language dut
Page count 367
Duration
Publication date first 2022-01-01
Publication date latest 2022-01-01
Cover URL
Editions No editions available

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!