Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 298710,
    "slug": "de-kaasplank-maarten-koek",
    "nstc": null,
    "title": "De kaasplank",
    "subtitle": "fromager en sommelier Maarten Koek combineert",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "In het allereerste boek over kaasplateaus  De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen.<br/><br/>Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de eerste of tweede plek van je kaasplank neer? En wat voor drank en zoetigheid passen goed bij een blauwschimmelkaas? Maarten Koek ontdekt, proeft en combineert.<br/><br/>\"Als fromager constateer ik dat steeds meer liefhebbers voor een kaasplateau kiezen tijdens hun restaurantbezoek, maar ook tijdens etentjes met vrienden\", vertelt Koek. \"Ik merk echter ook dat het vragen oproept, zoals w\u00e9lke kaas kies ik dan en w\u00e1\u00e1r moet ik die neerleggen? Met De Nederlandse Kaasplank wil ik die enthousiaste groep een houvast geven en hen inspireren om te experimenteren met producten uit eigen land.\"<br/><br/>In een roadtrip langs 21 Nederlandse boerderijen gaat Maarten Koek - door Gault&Millau uitgeroepen tot Beste Fromager van het Jaar 2015 - op zoek naar de verhalen achter de kaasmakers en proeft hij voor hem bekende en onbekende Nederlandse kazen. \"Natuurlijk, we staan bekend om onze prachtige Goudse kazen, maar er is zoveel meer. De boerenkazen zijn aan een opmars bezig, maar Nederland produceert ook hele mooie geiten- en schapenkazen van goede kwaliteit en zelfs blauw- en roodflorakazen! Die vari\u00ebteit proberen we terug te brengen in De Nederlandse Kaasplank.\"<br/> <br/>Naast mooie anekdotes van de boerderijen en de proeverij, besteedt Maarten Koek ook aandacht aan begeleidende wijnen \u00e9n bijpassende zoete drupjes - zijn signatuur bij Restaurant Perceel. \"In De Nederlandse Kaasplank vertel ik niet hoe het moet; smaken verschillen nu eenmaal. Het gaat erom dat ik liefhebbers van kaas inspireer op alle gebieden. Het is uiteindelijk aan henzelf om op pad te gaan, de verschillen te proeven en te experimenteren: er is genoeg.\"<br/> ",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 180,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-10-14",
    "publication_date_latest": "2016-10-14",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789492077677",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:12:51+00:00",
    "updated_at": "2025-11-04T00:23:26+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1245,
        "slug": "trichis-publishing-bv",
        "name": "Trichis Publishing B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:33:14+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:45+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 176911,
            "slug": "maarten-koek",
            "key_names": "Koek",
            "names_before_key": "Maarten",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 176912,
            "slug": "etienne-verhoeff",
            "key_names": "Verhoeff",
            "names_before_key": "Etienne",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:12:51+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:12:51+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

De kaasplank

fromager en sommelier Maarten Koek combineert
ID 298710
Slug de-kaasplank-maarten-koek
Contributors
Author : Maarten Koek
Author : Etienne Verhoeff
Annotation
Description In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen.<br/><br/>Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de eerste of tweede plek van je kaasplank neer? En wat voor drank en zoetigheid passen goed bij een blauwschimmelkaas? Maarten Koek ontdekt, proeft en combineert.<br/><br/>"Als fromager constateer ik dat steeds meer liefhebbers voor een kaasplateau kiezen tijdens hun restaurantbezoek, maar ook tijdens etentjes met vrienden", vertelt Koek. "Ik merk echter ook dat het vragen oproept, zoals wélke kaas kies ik dan en wáár moet ik die neerleggen? Met De Nederlandse Kaasplank wil ik die enthousiaste groep een houvast geven en hen inspireren om te experimenteren met producten uit eigen land."<br/><br/>In een roadtrip langs 21 Nederlandse boerderijen gaat Maarten Koek - door Gault&Millau uitgeroepen tot Beste Fromager van het Jaar 2015 - op zoek naar de verhalen achter de kaasmakers en proeft hij voor hem bekende en onbekende Nederlandse kazen. "Natuurlijk, we staan bekend om onze prachtige Goudse kazen, maar er is zoveel meer. De boerenkazen zijn aan een opmars bezig, maar Nederland produceert ook hele mooie geiten- en schapenkazen van goede kwaliteit en zelfs blauw- en roodflorakazen! Die variëteit proberen we terug te brengen in De Nederlandse Kaasplank."<br/> <br/>Naast mooie anekdotes van de boerderijen en de proeverij, besteedt Maarten Koek ook aandacht aan begeleidende wijnen én bijpassende zoete drupjes - zijn signatuur bij Restaurant Perceel. "In De Nederlandse Kaasplank vertel ik niet hoe het moet; smaken verschillen nu eenmaal. Het gaat erom dat ik liefhebbers van kaas inspireer op alle gebieden. Het is uiteindelijk aan henzelf om op pad te gaan, de verschillen te proeven en te experimenteren: er is genoeg."<br/>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Trichis Publishing B.V.
Imprint
Language dut
Page count 180
Duration
Publication date first 2016-10-14
Publication date latest 2016-10-14
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789492077677 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!