Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 386085,
    "slug": "de-middeleeuwse-teljoor-eric-de-keyser",
    "nstc": null,
    "title": "De middeleeuwse teljoor",
    "subtitle": "eet- en drinkgewoonten in de middeleeuwen",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Wat aten onze middeleeuwse voorvaderen? Welke eetgewoontes hielden ze erop na? Hoe bewaarden ze hun voedsel? Met welke bereidingswijzen maakten ze hun maaltijden klaar? Als horeca-docent werd Eric De Keyser voortdurend geconfronteerd met deze vragen. Hij verdiepte zich in het onderwerp en vond voldoende antwoorden om er een boek aan te wijden. De middeleeuwse teljoor neemt je mee achter de schermen van de kloosterkeuken, de armendis, de aristocratische keuken en de Bourgondische feestmaaltijd. De auteur serveert je de uiteenlopende invloeden die de West-Europese culinaire geschiedenis hebben bepaald, en laat je proeven van de evolutie die onze eetcultuur in de middeleeuwen heeft doorgemaakt. Ten slotte krijg je een aantal verrassende middeleeuwse recepten voorgeschoteld die je zelf kan klaarmaken en beoordelen. Dit onverbloemde stukje historie over middeleeuwse gastronomie is verplicht leesvoer voor elke culinair liefhebber.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 263,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2020-10-17",
    "publication_date_latest": "2020-10-19",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789463969154",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:35:46+00:00",
    "updated_at": "2025-11-10T00:32:11+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1480,
        "slug": "nevelland-vzw",
        "name": "NEVELLAND VZW",
        "created_at": "2025-09-19T12:35:46+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:07:26+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 236307,
            "slug": "eric-de-keyser",
            "key_names": "Keyser",
            "names_before_key": "Eric",
            "prefix_to_key": "De",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "694",
            "created_at": "2025-09-19T13:35:46+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:35:46+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

De middeleeuwse teljoor

eet- en drinkgewoonten in de middeleeuwen
ID 386085
Slug de-middeleeuwse-teljoor-eric-de-keyser
Contributors
Author : Eric De Keyser
Annotation
Description <p>Wat aten onze middeleeuwse voorvaderen? Welke eetgewoontes hielden ze erop na? Hoe bewaarden ze hun voedsel? Met welke bereidingswijzen maakten ze hun maaltijden klaar? Als horeca-docent werd Eric De Keyser voortdurend geconfronteerd met deze vragen. Hij verdiepte zich in het onderwerp en vond voldoende antwoorden om er een boek aan te wijden. De middeleeuwse teljoor neemt je mee achter de schermen van de kloosterkeuken, de armendis, de aristocratische keuken en de Bourgondische feestmaaltijd. De auteur serveert je de uiteenlopende invloeden die de West-Europese culinaire geschiedenis hebben bepaald, en laat je proeven van de evolutie die onze eetcultuur in de middeleeuwen heeft doorgemaakt. Ten slotte krijg je een aantal verrassende middeleeuwse recepten voorgeschoteld die je zelf kan klaarmaken en beoordelen. Dit onverbloemde stukje historie over middeleeuwse gastronomie is verplicht leesvoer voor elke culinair liefhebber.</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
694 Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis NUR
NSTC
Publisher NEVELLAND VZW
Imprint
Language dut
Page count 263
Duration
Publication date first 2020-10-17
Publication date latest 2020-10-19
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789463969154 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!