Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 204537,
    "slug": "de-oude-belgen-in-de-keuken-marc-declercq",
    "nstc": null,
    "title": "De oude Belgen in de keuken",
    "subtitle": "de oorsprong van onze lekkerste gerechten, hoe je ze zelf kan klaarmaken en smakelijke adressen uit hun streek van herkomst",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:<br/>\u2022 Wie maakte de eerse filet am\u00e9ricain? <br/>\u2022 Waarom eten we konijn met pruimen? <br/>\u2022 En bloedworst met appelmoes? <br/>\u2022 Wanneer werden de eerste tomaten gevuld met garnalen? <br/>\u2022 Lagen de Spanjaarden aan de oorsprong van escaveche? <br/>\u2022 Is matoufet al meer dan 400 jaar oud? <br/>\u2022 Wat is de oorsprong van paling in \u2019t groen? <br/>\u2022 En was waterzooi echt een zootje uit het water? <br/>In \u2018De Oude Belgen in de Keuken\u2019 doet Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de originele bereiding, vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het gerecht, en geeft lekkere adressen uit hun stad of streek van herkomst. Wouter Van Vooren stond in voor de beelden die u nog meer zullen doen watertanden.<br/>Chef Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente maakte verrassende nieuwe versies van deze soms oeroude traditionals.<br/>De Oude Belgen in de Keuken is zowel een kookboek, een culinair geschiedenisboek als een toeristisch lekkerboek.<br/><br/>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 304,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-01-12",
    "publication_date_latest": "2011-01-12",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789089311207",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
    "updated_at": "2025-11-07T00:14:25+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1232,
        "slug": "agora-uitgeverscentrum",
        "name": "Agora Uitgeverscentrum",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:45+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:46+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 112151,
            "slug": "marc-declercq-2",
            "key_names": "Declercq",
            "names_before_key": "Marc",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 112159,
            "slug": "kwinten-de-paepe",
            "key_names": "Paepe",
            "names_before_key": "Kwinten",
            "prefix_to_key": "de",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "441",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

De oude Belgen in de keuken

de oorsprong van onze lekkerste gerechten, hoe je ze zelf kan klaarmaken en smakelijke adressen uit hun streek van herkomst
ID 204537
Slug de-oude-belgen-in-de-keuken-marc-declercq
Contributors
Author : Marc Declercq
Author : Kwinten de Paepe
Annotation
Description De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:<br/>• Wie maakte de eerse filet américain? <br/>• Waarom eten we konijn met pruimen? <br/>• En bloedworst met appelmoes? <br/>• Wanneer werden de eerste tomaten gevuld met garnalen? <br/>• Lagen de Spanjaarden aan de oorsprong van escaveche? <br/>• Is matoufet al meer dan 400 jaar oud? <br/>• Wat is de oorsprong van paling in ’t groen? <br/>• En was waterzooi echt een zootje uit het water? <br/>In ‘De Oude Belgen in de Keuken’ doet Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de originele bereiding, vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het gerecht, en geeft lekkere adressen uit hun stad of streek van herkomst. Wouter Van Vooren stond in voor de beelden die u nog meer zullen doen watertanden.<br/>Chef Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente maakte verrassende nieuwe versies van deze soms oeroude traditionals.<br/>De Oude Belgen in de Keuken is zowel een kookboek, een culinair geschiedenisboek als een toeristisch lekkerboek.<br/><br/>
Bestseller 60
Genres
Subjects
441 Basis kookboeken NUR
NSTC
Publisher Agora Uitgeverscentrum
Imprint
Language dut
Page count 304
Duration
Publication date first 2011-01-12
Publication date latest 2011-01-12
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789089311207 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!