Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 326991,
    "slug": "de-smaak-van-thuis-anneke-geyzen",
    "nstc": null,
    "title": "De smaak van thuis",
    "subtitle": "erfgoed en voeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p><b>Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen</b></p>In\u00a0<i>De smaak van thuis</i>\u00a0belicht Anneke Geyzen hoe \u2018voedingserfgoed\u2019 wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema\u2019s als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in Belgi\u00eb en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis<i>,</i>\u00a0twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-04-22",
    "publication_date_latest": "2018-04-23",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789461662477",
            "product_form": "EA"
        },
        {
            "isbn": "9789462701274",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:20:06+00:00",
    "updated_at": "2025-11-09T00:26:19+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1331,
        "slug": "universitaire-pers-leuven",
        "name": "Universitaire Pers Leuven",
        "created_at": "2025-09-19T12:34:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:03:01+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 196096,
            "slug": "anneke-geyzen",
            "key_names": "Geyzen",
            "names_before_key": "Anneke",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "694",
            "created_at": "2025-09-19T13:20:06+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:20:06+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

De smaak van thuis

erfgoed en voeding in Vlaanderen tussen 1945 en 2000
ID 326991
Slug de-smaak-van-thuis-anneke-geyzen
Contributors
Author : Anneke Geyzen
Annotation
Description <p><b>Voeding als erfgoed in na-oorlogs Vlaanderen</b></p>In <i>De smaak van thuis</i> belicht Anneke Geyzen hoe ‘voedingserfgoed’ wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema’s als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis<i>,</i> twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Bestseller 60
Genres
Subjects
694 Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis NUR
NSTC
Publisher Universitaire Pers Leuven
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2018-04-22
Publication date latest 2018-04-23
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789461662477 (EA)
  • ISBN: 9789462701274 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!