Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 352613,
    "slug": "de-smaken-van-italie-claudia-roden-2",
    "nstc": null,
    "title": "De smaken van Itali\u00eb",
    "subtitle": "streek voor streek",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld! <br /><br />De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen. <br /><br />De smaken van Itali&euml; is een bekroonde klassieker. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende &eacute;n het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Itali&euml;, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.<br /><br />Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in priv&eacute;keukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in De smaken van Itali&euml; zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel.<br /><br />Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012). </p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 432,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2019-11-04",
    "publication_date_latest": "2019-11-07",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059565470",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789059566279",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:26:49+00:00",
    "updated_at": "2025-11-01T00:29:16+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 215349,
            "slug": "claudia-roden-2",
            "key_names": "Roden",
            "names_before_key": "Claudia",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T13:26:49+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:26:49+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

De smaken van Italiƫ

streek voor streek
ID 352613
Slug de-smaken-van-italie-claudia-roden-2
Contributors
Author : Claudia Roden
Annotation
Description <p>Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld! <br /><br />De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen. <br /><br />De smaken van Itali&euml; is een bekroonde klassieker. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende &eacute;n het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Itali&euml;, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.<br /><br />Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in priv&eacute;keukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in De smaken van Itali&euml; zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel.<br /><br />Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012). </p>
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 432
Duration
Publication date first 2019-11-04
Publication date latest 2019-11-07
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059565470 (BB)
  • ISBN: 9789059566279 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!