Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 216542,
    "slug": "dedikkevandam-johannes-van-dam-3",
    "nstc": null,
    "title": "DeDikkevanDam",
    "subtitle": "van aardappel tot zwezerik",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Al meer dan dertig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Met zijn restaurantrecensies ('Proefwerk') in <i>Het Parool</i> heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants.<br><br/>Met <i>Dedikkevandam</i> kreeg de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard aangereikt. Niet alleen kan het boek dienen als onmiskenbaar naslagwerk en (met zijn talloze recepten) als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. De succesvolle eerste editie is nu door Van Dam geheel bijgewerkt en aangevuld met ruim 60000 woorden: zo'n 15% aan nieuwe artikelen. Daarmee is <i>Dedikkevandam </i>nog onmisbaarder geworden dan hij al was.<br><br><br/><br/>'De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren.' Rudy Kousbroek in <i>NRC Handelsblad</i><br><br><br/><br/>Over de eerste editie van <i>Dedikkevandam</i>:<br><br><br/><br/>'<i>Dedikkevandam</i> is een culinaire goudmijn vol kennis en recepten.' - <i>de Volkskrant</i><br><br><br/><br/>'Een boek dat iedere liefhebber van lekker eten en van cultuur en van geschiedenis in zijn boekenkast moet hebben staan. Of beter nog, immer opengeslagen moet hebben liggen op de keukentafel.' - <i>Het Parool</i><br><br><br/><br/>'<i>Dedikkevandam</i>, het levenswerk van Johannes van Dam, waarin de wortels van de Hollandse keuken worden blootgelegd in weetjes, wijsheden en recepten.' - <i>HP/ De Tijd</i><br><br>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 896,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2014-10-29",
    "publication_date_latest": "2014-10-29",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789038899824",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:15:21+00:00",
    "publisher": {
        "id": 220,
        "slug": "uitgeverij-nijgh-van-ditmar",
        "name": "Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:10:07+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 120664,
            "slug": "johannes-van-dam-2",
            "key_names": "DAM",
            "names_before_key": "JOHANNES",
            "prefix_to_key": "VAN",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

DeDikkevanDam

van aardappel tot zwezerik
ID 216542
Slug dedikkevandam-johannes-van-dam-3
Contributors
Author : JOHANNES VAN DAM
Annotation
Description Al meer dan dertig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Met zijn restaurantrecensies ('Proefwerk') in <i>Het Parool</i> heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants.<br><br/>Met <i>Dedikkevandam</i> kreeg de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard aangereikt. Niet alleen kan het boek dienen als onmiskenbaar naslagwerk en (met zijn talloze recepten) als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. De succesvolle eerste editie is nu door Van Dam geheel bijgewerkt en aangevuld met ruim 60000 woorden: zo'n 15% aan nieuwe artikelen. Daarmee is <i>Dedikkevandam </i>nog onmisbaarder geworden dan hij al was.<br><br><br/><br/>'De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren.' Rudy Kousbroek in <i>NRC Handelsblad</i><br><br><br/><br/>Over de eerste editie van <i>Dedikkevandam</i>:<br><br><br/><br/>'<i>Dedikkevandam</i> is een culinaire goudmijn vol kennis en recepten.' - <i>de Volkskrant</i><br><br><br/><br/>'Een boek dat iedere liefhebber van lekker eten en van cultuur en van geschiedenis in zijn boekenkast moet hebben staan. Of beter nog, immer opengeslagen moet hebben liggen op de keukentafel.' - <i>Het Parool</i><br><br><br/><br/>'<i>Dedikkevandam</i>, het levenswerk van Johannes van Dam, waarin de wortels van de Hollandse keuken worden blootgelegd in weetjes, wijsheden en recepten.' - <i>HP/ De Tijd</i><br><br>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Imprint
Language dut
Page count 896
Duration
Publication date first 2014-10-29
Publication date latest 2014-10-29
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789038899824 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!