Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 204375,
    "slug": "een-boontje-voor-vis-veerle-de-pooter",
    "nstc": null,
    "title": "EEN BOONTJE VOOR VIS",
    "subtitle": "Restaurant Kelderman",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Het heerlijke visboek van Restaurant Kelderman uit Aalst\r\n\r\nVader Hubert en zoon Emiel Kelderman zijn de drijvende krachten achter een van \u2019s lands meest gereputeerde visrestaurants. Restaurant Kelderman in Aalst staat voor een superbe viskeuken, vrucht van een nauwelijks te evenaren productkennis, en voor een niet aflatende drang naar verfijning. De idee om kennis en ervaring te boek te stellen bestond al een tijd; nu werd er eindelijk werk van gemaakt. Niet minder dan zestien vissoorten en schaal- en schelpdieren in al hun vari\u00ebteiten worden in dit boek uitvoerig voorgesteld en toegelicht: heilbot, kabeljauw, maatjes, pladijs, rog, tarbot, tong, tonijn, zeeduivel, zeewolf, mossel, oester, sint-jakobsschelp, garnaal, langoustine en kreeft.\r\nEen ware schat aan informatie voor de fijnproever die \u2018echt\u2019 van \u2018minder echt\u2019 leert te onderscheiden en onder meer verneemt dat niet minder dan elf vissoorten als \u2018kabeljauw\u2019 worden verkocht, dat ook tarbot gekweekt wordt, dat er wel degelijk verschil is tussen Belgische en Nederlandse tong, dat zeekraal allerminst met zeekool mag worden verward, en nog zoveel meer.\r\n\r\nMet elk van die eerlijke ingredi\u00ebnten werden telkens twee gerechten klaargemaakt en gefotografeerd: een klassieke bereiding door vader Hubert en een moderne variant door zoon Emiel. Veerle De Pooter noteerde de boeiende verhalen, terwijl Joris Luyten instond voor honderden schitterende beelden in deze bijzonder leerrijke uitgave.\r\n",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 144,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2005-11-10",
    "publication_date_latest": "2005-11-10",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789058561718",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
    "updated_at": "2025-11-08T00:14:23+00:00",
    "publisher": {
        "id": 571,
        "slug": "stichting-kunstboek",
        "name": "Stichting Kunstboek",
        "created_at": "2025-09-19T12:30:31+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:44+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 112077,
            "slug": "joris-luyten",
            "key_names": "Luyten",
            "names_before_key": "Joris",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 112076,
            "slug": "veerle-de-pooter",
            "key_names": "Pooter",
            "names_before_key": "Veerle",
            "prefix_to_key": "De",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

EEN BOONTJE VOOR VIS

Restaurant Kelderman
ID 204375
Slug een-boontje-voor-vis-veerle-de-pooter
Contributors
Author : Joris Luyten
Author : Veerle De Pooter
Annotation
Description Het heerlijke visboek van Restaurant Kelderman uit Aalst Vader Hubert en zoon Emiel Kelderman zijn de drijvende krachten achter een van ’s lands meest gereputeerde visrestaurants. Restaurant Kelderman in Aalst staat voor een superbe viskeuken, vrucht van een nauwelijks te evenaren productkennis, en voor een niet aflatende drang naar verfijning. De idee om kennis en ervaring te boek te stellen bestond al een tijd; nu werd er eindelijk werk van gemaakt. Niet minder dan zestien vissoorten en schaal- en schelpdieren in al hun variëteiten worden in dit boek uitvoerig voorgesteld en toegelicht: heilbot, kabeljauw, maatjes, pladijs, rog, tarbot, tong, tonijn, zeeduivel, zeewolf, mossel, oester, sint-jakobsschelp, garnaal, langoustine en kreeft. Een ware schat aan informatie voor de fijnproever die ‘echt’ van ‘minder echt’ leert te onderscheiden en onder meer verneemt dat niet minder dan elf vissoorten als ‘kabeljauw’ worden verkocht, dat ook tarbot gekweekt wordt, dat er wel degelijk verschil is tussen Belgische en Nederlandse tong, dat zeekraal allerminst met zeekool mag worden verward, en nog zoveel meer. Met elk van die eerlijke ingrediënten werden telkens twee gerechten klaargemaakt en gefotografeerd: een klassieke bereiding door vader Hubert en een moderne variant door zoon Emiel. Veerle De Pooter noteerde de boeiende verhalen, terwijl Joris Luyten instond voor honderden schitterende beelden in deze bijzonder leerrijke uitgave.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Stichting Kunstboek
Imprint
Language dut
Page count 144
Duration
Publication date first 2005-11-10
Publication date latest 2005-11-10
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789058561718 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!