Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 209756,
    "slug": "eetbare-natuur-hanneke-videler",
    "nstc": null,
    "title": "Eetbare natuur",
    "subtitle": "een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijkongebruikelijke ingredi\u00ebnten die in de ons omringende natuur te vinden zijn.<br/>In dit boek legt ze uit hoe we aan die ingredi\u00ebnten kunnen komen en geeft ze recepten voor de heerlijkste gerechten. Waarom eten we die ganzen die steeds meer schade zouden veroorzaken niet gewoon op? Ze zijn echt heel smakelijk. De muskusrat, alweer zo\u2019n \u2018schadelijk\u2019 dier dat heel goed gegeten kan worden.<br/>Ondanks de strenge regels voor sport- en beroepsvissers kun je betrekkelijk eenvoudig aan vis komen. Allerlei zoetwatervissen komen in het boek aan bod en ook rivierkreeft en wolhandkrab. Aan de kust kun je bij laag water garnalen vissen en onder aan de dijk liggen schelpdieren voor het oprapen. De Japanse oester rukt fl ink op. Er zijn talloze manieren om hem te bereiden.<br/>De wereldwijde voedselproductie is gebaseerd op een dertigtal plantensoorten, toch zijn er 80.000 eetbare planten. Daarom is er een hoofdstuk gewijd aan planten, vruchten en paddenstoelen, ze zijn hier in Nederland en vlak over de grens makkelijk te vinden. Ten slotte komen insecten, honing en slakken ter tafel.<br/>Om ook in het buitenland over het een en ander te kunnen praten is er een overzicht van de offici\u00eble Latijnse namen van de dieren en planten \u00e9n hun Franse, Engelse en Duitse equivalenten.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 272,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2010-12-08",
    "publication_date_latest": "2010-12-08",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789045016665",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:51:24+00:00",
    "updated_at": "2025-11-03T00:14:55+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6479,
        "slug": "atlas-contact-uitgeverij",
        "name": "Uitgeverij Atlas Contact",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:42+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 116105,
            "slug": "hanneke-videler",
            "key_names": "Videler",
            "names_before_key": "Hanneke",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:51:24+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:51:24+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Eetbare natuur

een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt
ID 209756
Slug eetbare-natuur-hanneke-videler
Contributors
Author : Hanneke Videler
Annotation
Description Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijkongebruikelijke ingrediënten die in de ons omringende natuur te vinden zijn.<br/>In dit boek legt ze uit hoe we aan die ingrediënten kunnen komen en geeft ze recepten voor de heerlijkste gerechten. Waarom eten we die ganzen die steeds meer schade zouden veroorzaken niet gewoon op? Ze zijn echt heel smakelijk. De muskusrat, alweer zo’n ‘schadelijk’ dier dat heel goed gegeten kan worden.<br/>Ondanks de strenge regels voor sport- en beroepsvissers kun je betrekkelijk eenvoudig aan vis komen. Allerlei zoetwatervissen komen in het boek aan bod en ook rivierkreeft en wolhandkrab. Aan de kust kun je bij laag water garnalen vissen en onder aan de dijk liggen schelpdieren voor het oprapen. De Japanse oester rukt fl ink op. Er zijn talloze manieren om hem te bereiden.<br/>De wereldwijde voedselproductie is gebaseerd op een dertigtal plantensoorten, toch zijn er 80.000 eetbare planten. Daarom is er een hoofdstuk gewijd aan planten, vruchten en paddenstoelen, ze zijn hier in Nederland en vlak over de grens makkelijk te vinden. Ten slotte komen insecten, honing en slakken ter tafel.<br/>Om ook in het buitenland over het een en ander te kunnen praten is er een overzicht van de officiële Latijnse namen van de dieren en planten én hun Franse, Engelse en Duitse equivalenten.
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Atlas Contact
Imprint
Language dut
Page count 272
Duration
Publication date first 2010-12-08
Publication date latest 2010-12-08
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789045016665 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!