Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 430058,
    "slug": "eetgenot-jacques-meerman",
    "nstc": null,
    "title": "Eetgenot",
    "subtitle": "over voedselproductie en lekker eten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Het vermogen te genieten van eten is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar ligt onder vuur in de huidige samenleving. Dokters, columnisten, fabrikanten, wetenschappers, winkeliers, influencers\u2026 Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het voedsel om ons heen. Jacques Meerman laat in Eetgenot zien dat het ook anders kan en beschrijft talloze voorbeelden uit de geschiedenis en uit andere culturen.<br />\nIntussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor de komende generaties onder meer op voedselgebied een nieuwe weg moeten zien te vinden. Dat gaat beter als er ook iets te genieten en te beminnen valt. Moderne plantkunde kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Gelukkig is ons vermogen tot eetgenot, ondanks de soms bange dagen, zo groot en diep dat niemand het ons kan afnemen. Eetgenot is dan ook een hoopvol en opgewekt boek.<br />\n<br />\nJacques Meerman is schrijver en vertaler van culinaire teksten. Zijn belangstelling voor de cultuur en geschiedenis van ons eten resulteerde in artikelen en boeken over onze eigen cuisine en die van het Middellandse Zeegebied.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 256,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2022-05-16",
    "publication_date_latest": "2022-05-16",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789056158989",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:36:14+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6604,
        "slug": "20-leafdesdichten-bv-bornmeer",
        "name": "20 Leafdesdichten BV Bornmeer",
        "created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:39+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 264549,
            "slug": "jacques-meerman-2",
            "key_names": "Meerman",
            "names_before_key": "Jacques",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Eetgenot

over voedselproductie en lekker eten
ID 430058
Slug eetgenot-jacques-meerman
Contributors
Author : Jacques Meerman
Annotation
Description Het vermogen te genieten van eten is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar ligt onder vuur in de huidige samenleving. Dokters, columnisten, fabrikanten, wetenschappers, winkeliers, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het voedsel om ons heen. Jacques Meerman laat in Eetgenot zien dat het ook anders kan en beschrijft talloze voorbeelden uit de geschiedenis en uit andere culturen.<br /> Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor de komende generaties onder meer op voedselgebied een nieuwe weg moeten zien te vinden. Dat gaat beter als er ook iets te genieten en te beminnen valt. Moderne plantkunde kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Gelukkig is ons vermogen tot eetgenot, ondanks de soms bange dagen, zo groot en diep dat niemand het ons kan afnemen. Eetgenot is dan ook een hoopvol en opgewekt boek.<br /> <br /> Jacques Meerman is schrijver en vertaler van culinaire teksten. Zijn belangstelling voor de cultuur en geschiedenis van ons eten resulteerde in artikelen en boeken over onze eigen cuisine en die van het Middellandse Zeegebied.
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Imprint
Language dut
Page count 256
Duration
Publication date first 2022-05-16
Publication date latest 2022-05-16
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789056158989 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!