Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 422243,
    "slug": "eetiquette",
    "nstc": null,
    "title": "Eetiquette",
    "subtitle": "zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekers",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": " \nMag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs kunt serveren? En waarom mag je nooit het puntje van de camembert afsnijden?\n \nOp deze en talloze andere vragen geeft Mara Grimm antwoord in Eetiquette. Daarbij gaat het niet om n\u00e9tter eten, maar vooral om l\u00e9kkerder eten. Want zoals de beroemde Franse gastronoom Brillat-Savarin ooit schreef: het dier vreet en de mens eet, maar alleen een levensgenieter w\u00e9\u00e9t te eten.\n \n \n \nMara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze werkt als restaurantrecensent voor Het Parool en publiceert regelmatig in LINDA. en Vogue. Daarnaast maakt ze kookboeken, waaronder het bekroonde Ontbijt, de bestseller Crisiskoken en verschillende titels voor topkok Sergio Herman.\nGrimm woont en werkt afwisselend in Amsterdam en Parijs.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2021-12-01",
    "publication_date_latest": "2021-12-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464372540",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00",
    "updated_at": "2025-11-10T00:35:35+00:00",
    "publisher": {
        "id": 8543,
        "slug": "uitgeverij-grimm",
        "name": "Uitgeverij Grimm",
        "created_at": "2025-09-19T13:44:27+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T13:45:22+00:00"
    },
    "contributors": [],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:45:24+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Eetiquette

zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekers
ID 422243
Slug eetiquette
Contributors
Annotation
Description Mag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs kunt serveren? En waarom mag je nooit het puntje van de camembert afsnijden? Op deze en talloze andere vragen geeft Mara Grimm antwoord in Eetiquette. Daarbij gaat het niet om nétter eten, maar vooral om lékkerder eten. Want zoals de beroemde Franse gastronoom Brillat-Savarin ooit schreef: het dier vreet en de mens eet, maar alleen een levensgenieter wéét te eten. Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze werkt als restaurantrecensent voor Het Parool en publiceert regelmatig in LINDA. en Vogue. Daarnaast maakt ze kookboeken, waaronder het bekroonde Ontbijt, de bestseller Crisiskoken en verschillende titels voor topkok Sergio Herman. Grimm woont en werkt afwisselend in Amsterdam en Parijs.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Grimm
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2021-12-01
Publication date latest 2021-12-01
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464372540 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!