Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 487272,
    "slug": "eten-tot-het-op-is-dan-saladino",
    "nstc": null,
    "title": "Eten tot het op is",
    "subtitle": "\u2019s wereld meest zeldzame voedselsoorten en waarom ze niet verloren mogen gaan",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Van een kleine karmozijnrode peer in het westen van Engeland tot pistachenoten in Syri&euml;, van grote stukken gefermenteerd schapenvlees op de Faer&ouml;er eilanden tot een Lakenvelder rund in Nederland, van wilde honing geoogst met de hulp van vogels tot een krachtige ma&iuml;s die misschien wel de sleutel tot de toekomst van voedsel is &ndash; dit zijn slechts enkele van de duizenden voedselproducten over de hele wereld die vandaag de dag voor altijd verloren dreigen te gaan.<br />In dit boeiende en veelzijdige boek reist Dan Saladino de hele wereld rond om de verhalen achter de bedreigde soorten te ontdekken. Hij ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, grote producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities in stand houden en vechten voor verandering. Met deze verhalen komt ook de hele menselijke geschiedenis aan bod, van de eerste grote migraties tot de slavenhandel en de vluchteling van vandaag.<br />Eten tot het op is laat zien dat de toekomst van onze planeet ook afhangt van het terugwinnen van biodiversiteit op ons bord, voordat het te laat is. Het leest als een fenomenale reis door verleden, heden en toekomst van ons voedsel en als een liefdesbrief aan traditionele eetculturen wereldwijd.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 460,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2024-02-20",
    "publication_date_latest": "2024-02-20",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464562385",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:32:54+00:00",
    "updated_at": "2025-10-29T00:40:56+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6515,
        "slug": "amsterdam-university-press",
        "name": "Amsterdam University Press",
        "created_at": "2025-09-19T13:38:07+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 302452,
            "slug": "dan-saladino",
            "key_names": "Saladino",
            "names_before_key": "Dan",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T14:32:54+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:32:54+00:00"
        }
    ]
}
        

Eten tot het op is

’s wereld meest zeldzame voedselsoorten en waarom ze niet verloren mogen gaan
ID 487272
Slug eten-tot-het-op-is-dan-saladino
Contributors
Author : Dan Saladino
Annotation
Description <p>Van een kleine karmozijnrode peer in het westen van Engeland tot pistachenoten in Syri&euml;, van grote stukken gefermenteerd schapenvlees op de Faer&ouml;er eilanden tot een Lakenvelder rund in Nederland, van wilde honing geoogst met de hulp van vogels tot een krachtige ma&iuml;s die misschien wel de sleutel tot de toekomst van voedsel is &ndash; dit zijn slechts enkele van de duizenden voedselproducten over de hele wereld die vandaag de dag voor altijd verloren dreigen te gaan.<br />In dit boeiende en veelzijdige boek reist Dan Saladino de hele wereld rond om de verhalen achter de bedreigde soorten te ontdekken. Hij ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, grote producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities in stand houden en vechten voor verandering. Met deze verhalen komt ook de hele menselijke geschiedenis aan bod, van de eerste grote migraties tot de slavenhandel en de vluchteling van vandaag.<br />Eten tot het op is laat zien dat de toekomst van onze planeet ook afhangt van het terugwinnen van biodiversiteit op ons bord, voordat het te laat is. Het leest als een fenomenale reis door verleden, heden en toekomst van ons voedsel en als een liefdesbrief aan traditionele eetculturen wereldwijd.</p>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Amsterdam University Press
Imprint
Language dut
Page count 460
Duration
Publication date first 2024-02-20
Publication date latest 2024-02-20
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464562385 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!