Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 306055,
    "slug": "fleurig-op-je-bord-hans-clauzing",
    "nstc": null,
    "title": "Fleurig op je bord.",
    "subtitle": "Culinaire idee\u00ebn met eetbare bloemen",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Elke keer weer iets nieuws bedenken om te eten kan best lastig zijn, zeker als je vaak kookt. Er zijn echter ingredi\u00ebnten die nog niet zo vaak gebruikt worden en gewoon uit je eigen tuin kunnen komen. Eetbare bloemen! Niet iedereen weet dat er bloemen zijn die je kunt eten. Maar de laatste jaren zie je ze steeds vaker op je bord en worden ze zelfs in verschillende supermarkten\naangeboden.\nFleurig op je bord helpt met het maken van heerlijke en makkelijk gerechten waarin eetbare bloemen zijn verwerkt. Maar ook vele tips over verzorging, waar te koop, hoe te gebruiken en informatie over welke bloemen eetbaar zijn en welke delen. Eetbare bloemen gebruik je vaak voor de smaak maar ook voor de decoratie van gerechten. Sommige geven heel veel smaak; kruidig, pittig radijsachtig, geurig of zoet. Andere zijn neutraler van smaak maar daardoor\nuitstekend geschikt als eetbare garneringen. Fleurig op je bord boordevol informatie,overheerlijke recepten en prachtige fotografie.\n\nPetra Kaak is verbonden aan het kenniscentrum De Cruydthof. Dit kenniscentrum begon ze in 2008 om mensen weer in contact te brengen met de natuur en speciaal de eetbare natuur. Er is niets heerlijkers dan je eigen tuin in lopen om daar verse groenten, kruiden of eetbare bloemen te kunnen plukken. Groene, verse blaadjes, kleurige bloemen of knapperige worteltjes zo uit de tuin op je bord, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Die ervaring brengt ze graag over via de workshops en de website. Nu brengt ze al haar kennis samen in Fleurig op je bord.\n\n\nHans Clauzing fotografeert en schrijft voor verschillende  tuinmagazines, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Tuin & Landschap en Home and Garden. Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen of groengerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de hortus botanicus in Leiden.\n",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2017-03-08",
    "publication_date_latest": "2017-04-28",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789402601763",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:14:38+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:24:22+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2153,
        "slug": "aerial-media-company-bv",
        "name": "Aerial Media Company B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:49:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:02:29+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 181996,
            "slug": "hans-clauzing",
            "key_names": "Clauzing",
            "names_before_key": "Hans",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 181997,
            "slug": "petra-kaak",
            "key_names": "Kaak",
            "names_before_key": "Petra",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:14:38+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:14:38+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Fleurig op je bord.

Culinaire ideeën met eetbare bloemen
ID 306055
Slug fleurig-op-je-bord-hans-clauzing
Contributors
Author : Hans Clauzing
Author : Petra Kaak
Annotation
Description Elke keer weer iets nieuws bedenken om te eten kan best lastig zijn, zeker als je vaak kookt. Er zijn echter ingrediënten die nog niet zo vaak gebruikt worden en gewoon uit je eigen tuin kunnen komen. Eetbare bloemen! Niet iedereen weet dat er bloemen zijn die je kunt eten. Maar de laatste jaren zie je ze steeds vaker op je bord en worden ze zelfs in verschillende supermarkten aangeboden. Fleurig op je bord helpt met het maken van heerlijke en makkelijk gerechten waarin eetbare bloemen zijn verwerkt. Maar ook vele tips over verzorging, waar te koop, hoe te gebruiken en informatie over welke bloemen eetbaar zijn en welke delen. Eetbare bloemen gebruik je vaak voor de smaak maar ook voor de decoratie van gerechten. Sommige geven heel veel smaak; kruidig, pittig radijsachtig, geurig of zoet. Andere zijn neutraler van smaak maar daardoor uitstekend geschikt als eetbare garneringen. Fleurig op je bord boordevol informatie,overheerlijke recepten en prachtige fotografie. Petra Kaak is verbonden aan het kenniscentrum De Cruydthof. Dit kenniscentrum begon ze in 2008 om mensen weer in contact te brengen met de natuur en speciaal de eetbare natuur. Er is niets heerlijkers dan je eigen tuin in lopen om daar verse groenten, kruiden of eetbare bloemen te kunnen plukken. Groene, verse blaadjes, kleurige bloemen of knapperige worteltjes zo uit de tuin op je bord, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Die ervaring brengt ze graag over via de workshops en de website. Nu brengt ze al haar kennis samen in Fleurig op je bord. Hans Clauzing fotografeert en schrijft voor verschillende tuinmagazines, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Tuin & Landschap en Home and Garden. Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen of groengerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de hortus botanicus in Leiden.
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Aerial Media Company B.V.
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2017-03-08
Publication date latest 2017-04-28
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789402601763 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!