Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 483945,
    "slug": "gif-in-uw-voeding-jan-dries",
    "nstc": null,
    "title": "Gif in uw voeding",
    "subtitle": "E-nummers en hun bijwerkingen : van allergie tot de ziekte van Alzheimer",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Op de ingredi\u00ebntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding \u2013 van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes - zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De \u2018E\u2019 verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips \u2026 De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 176,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2024-05-23",
    "publication_date_latest": "2024-06-20",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464711912",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:31:59+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:40:57+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6604,
        "slug": "20-leafdesdichten-bv-bornmeer",
        "name": "20 Leafdesdichten BV Bornmeer",
        "created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:39+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 300093,
            "slug": "jan-dries-2",
            "key_names": "DRIES",
            "names_before_key": "JAN",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T14:31:59+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:31:59+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Gif in uw voeding

E-nummers en hun bijwerkingen : van allergie tot de ziekte van Alzheimer
ID 483945
Slug gif-in-uw-voeding-jan-dries
Contributors
Author : JAN DRIES
Annotation
Description Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes - zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Imprint
Language dut
Page count 176
Duration
Publication date first 2024-05-23
Publication date latest 2024-06-20
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464711912 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!