Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 202088,
    "slug": "goed-bitter-best-ria-loohuizen",
    "nstc": null,
    "title": "Goed, bitter, best",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Zeer verzorgd uitgegeven in een gebonden editie.\r\n\r\nTraditioneel Hollandse groenten en producten staan volop in de belangstelling.\r\n\r\nDe heerlijkste recepten met bittere groenten en kruiden zoals andijvie, witlof, absinth-alsem, artisjok, postelein en waterkers.\r\n\r\nMet aanvullende informatie voor de zelfplukker en voor degenen die ge\u00efnteresseerd zijn in de geschiedenis en de heilzame werking van planten en kruiden.\r\n\r\n\r\nOveral om ons heen groeien de lekkernijen, vaak als onkruid in de tuin. Maak van de nood een deugd en bestrijd dit onkruid door het op te eten!\r\n\r\nAlsem, artisjok, paardebloem en postelein: wie had gedacht dat bitter zo lekker kon zijn? Dat een bittere smaak niet afschrikt is de afgelopen jaren ruimschoots bewezen door de populariteit van de rucola (roket). Bittere kruiden worden al geplukt en toegepast zolang de mens op aarde rondwaart, vroeger\r\nom hun medicinale werking, later steeds meer om hun smaak en voedingswaarde.\r\nZe kunnen in een maaltijd een geraffineerd tegenwicht bieden. Wat te denken van \u2018Avocadosoep met sinaasappel en Oost-Indische kers\u2019 of \u2018Varkensmedaillons met lof en koffie\u2019?\r\n\r\nIn Goed Bitter Best gaat Ria Loohuizen in op de cultuur-historische achtergrond en de culinaire waarde van zowel wilde als gekweekte kruiden en groenten. Ze geeft meer dan 85 verrassende recepten.\r\n",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 154,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2005-07-05",
    "publication_date_latest": "2005-07-05",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789058973436",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:49:59+00:00",
    "updated_at": "2025-11-08T00:14:11+00:00",
    "publisher": {
        "id": 84,
        "slug": "uitgeverij-terra-lannoo",
        "name": "Uitgeverij Terra - Lannoo",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:29+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:34+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 110830,
            "slug": "ria-loohuizen-2",
            "key_names": "Loohuizen",
            "names_before_key": "Ria",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "441",
            "created_at": "2025-09-19T12:49:59+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:49:59+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Goed, bitter, best

ID 202088
Slug goed-bitter-best-ria-loohuizen
Contributors
Author : Ria Loohuizen
Annotation
Description Zeer verzorgd uitgegeven in een gebonden editie. Traditioneel Hollandse groenten en producten staan volop in de belangstelling. De heerlijkste recepten met bittere groenten en kruiden zoals andijvie, witlof, absinth-alsem, artisjok, postelein en waterkers. Met aanvullende informatie voor de zelfplukker en voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de heilzame werking van planten en kruiden. Overal om ons heen groeien de lekkernijen, vaak als onkruid in de tuin. Maak van de nood een deugd en bestrijd dit onkruid door het op te eten! Alsem, artisjok, paardebloem en postelein: wie had gedacht dat bitter zo lekker kon zijn? Dat een bittere smaak niet afschrikt is de afgelopen jaren ruimschoots bewezen door de populariteit van de rucola (roket). Bittere kruiden worden al geplukt en toegepast zolang de mens op aarde rondwaart, vroeger om hun medicinale werking, later steeds meer om hun smaak en voedingswaarde. Ze kunnen in een maaltijd een geraffineerd tegenwicht bieden. Wat te denken van ‘Avocadosoep met sinaasappel en Oost-Indische kers’ of ‘Varkensmedaillons met lof en koffie’? In Goed Bitter Best gaat Ria Loohuizen in op de cultuur-historische achtergrond en de culinaire waarde van zowel wilde als gekweekte kruiden en groenten. Ze geeft meer dan 85 verrassende recepten.
Bestseller 60
Genres
Subjects
441 Basis kookboeken NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Terra - Lannoo
Imprint
Language dut
Page count 154
Duration
Publication date first 2005-07-05
Publication date latest 2005-07-05
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789058973436 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!