Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 239439,
    "slug": "handgeschreven-recepten-door-westerwoldse-keukenprinsessen",
    "nstc": null,
    "title": "Handgeschreven recepten door Westerwoldse keukenprinsessen",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Dit receptenboek neemt u mee terug naar een Groningse tijd waarin de kookkunsten van moeder de vrouw afhankelijk was van de opbrengsten uit eigen groentetuin. Anders dan nu, had men  geen beschikking over magnetrons, voorverpakte maaltijden en geraffineerde kookapparatuur. Deze vrouwen moesten het doen met wat er op dat moment in de groentetuin klaar was. Waren de bonen klaar dan werd er 3 ? 4 keer in de week bonen gegeten en zo ging dat met alles. Bovendien bezat men geen vriezer, maar weckte men in, of zette het in zout (snijbonen), of ging het drogen (droge bonen) etc. Heel wat anders dan in deze moderne tijd waarin alles voorverpakt te verkrijgen is.\nOndanks deze belemmeringen lieten de keukenprinsessen van toen zich niet remmen in hun creativiteit, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan overheerlijke en unieke gerechten.\n\nDe recepten in dit boek zijn afkomstig van verschillende generaties 'Westerwoldse Keukenprinsessen', De streek Westerwolde ligt in het Oosten van de provincie Groningen, vlak langs de grens van Duitsland en rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa. Sterk gekenmerkt door haar agrarische nijverheid, leverde Westerwoldse grond veel akkerbouwgewassen op als aardappels en suikerbieten, maar ook graan. Deze producten ziet u dan ook gevarieerd terug in de meer dan een tal van recepten die met zorg zijn samengesteld door de 'Westerwoldse Keukenprinsessen'.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 210,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2012-11-23",
    "publication_date_latest": "2012-11-23",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789461291042",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:57:18+00:00",
    "updated_at": "2025-11-09T00:18:00+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1389,
        "slug": "uitgeverij-eigen-boek-falstaff-media",
        "name": "Uitgeverij  Eigen Boek - Falstaff media",
        "created_at": "2025-09-19T12:35:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:52:48+00:00"
    },
    "contributors": [],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T12:57:18+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:57:18+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Handgeschreven recepten door Westerwoldse keukenprinsessen

ID 239439
Slug handgeschreven-recepten-door-westerwoldse-keukenprinsessen
Contributors
Annotation
Description Dit receptenboek neemt u mee terug naar een Groningse tijd waarin de kookkunsten van moeder de vrouw afhankelijk was van de opbrengsten uit eigen groentetuin. Anders dan nu, had men geen beschikking over magnetrons, voorverpakte maaltijden en geraffineerde kookapparatuur. Deze vrouwen moesten het doen met wat er op dat moment in de groentetuin klaar was. Waren de bonen klaar dan werd er 3 ? 4 keer in de week bonen gegeten en zo ging dat met alles. Bovendien bezat men geen vriezer, maar weckte men in, of zette het in zout (snijbonen), of ging het drogen (droge bonen) etc. Heel wat anders dan in deze moderne tijd waarin alles voorverpakt te verkrijgen is. Ondanks deze belemmeringen lieten de keukenprinsessen van toen zich niet remmen in hun creativiteit, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan overheerlijke en unieke gerechten. De recepten in dit boek zijn afkomstig van verschillende generaties 'Westerwoldse Keukenprinsessen', De streek Westerwolde ligt in het Oosten van de provincie Groningen, vlak langs de grens van Duitsland en rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa. Sterk gekenmerkt door haar agrarische nijverheid, leverde Westerwoldse grond veel akkerbouwgewassen op als aardappels en suikerbieten, maar ook graan. Deze producten ziet u dan ook gevarieerd terug in de meer dan een tal van recepten die met zorg zijn samengesteld door de 'Westerwoldse Keukenprinsessen'.
Bestseller 60
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Eigen Boek - Falstaff media
Imprint
Language dut
Page count 210
Duration
Publication date first 2012-11-23
Publication date latest 2012-11-23
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789461291042 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!