Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 442289,
    "slug": "heimweekeuken-karin-luiten",
    "nstc": null,
    "title": "De heimweekeuken",
    "subtitle": "99 recepten om nooit te vergeten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>99 recepten om nooit te vergeten<br />Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de legendarische hazenpeper van je moeder, de pannenkoeken van je opa of de loempiaatjes van je Thaise buurvrouw. Achter al die gerechten schuilt een bijzonder verhaal. Voor de rubriek &iquest;De heimweekeuken&iquest; in dagblad Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. Dat leverde zeer uiteenlopende eetherinneringen op, de ene nog mooier dan de andere. Moeders komen vaak ter sprake, uiteraard, maar ook excentrieke tantes en bijzondere oma&iquest;s, memorabele reizen of een jeugd in een ver land.<br />Boffer, kruukplaetjes, takkenbossenvlees of fluitjespap maken?<br />De gerechten vari&euml;ren van regionale specialiteiten als boffer, knieperties, kruukplaetjes en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Ook talloze klassiekers komen voorbij, zoals de perfecte biefstuk, Belgische frieten en Hollandse erwtensoep, en gerechten met intrigerende namen als &iquest;klimmende mieren&iquest;, &iquest;schildpadjes uit de oven&iquest; en &iquest;fluitjespap&iquest;. Een gevarieerd boek vol prachtige verhalen &eacute;n zeer maakbare gerechten.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 208,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-03-01",
    "publication_date_latest": "2011-03-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789046809808",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:50:41+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:37:02+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6568,
        "slug": "nieuw-amsterdam-2",
        "name": "Nieuw Amsterdam",
        "created_at": "2025-09-19T13:38:46+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:41+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 273220,
            "slug": "karin-luiten-2",
            "key_names": "Luiten",
            "names_before_key": "Karin",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "246",
            "created_at": "2025-09-19T13:50:41+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:50:41+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

De heimweekeuken

99 recepten om nooit te vergeten
ID 442289
Slug heimweekeuken-karin-luiten
Contributors
Author : Karin Luiten
Annotation
Description <p>99 recepten om nooit te vergeten<br />Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de legendarische hazenpeper van je moeder, de pannenkoeken van je opa of de loempiaatjes van je Thaise buurvrouw. Achter al die gerechten schuilt een bijzonder verhaal. Voor de rubriek &iquest;De heimweekeuken&iquest; in dagblad Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. Dat leverde zeer uiteenlopende eetherinneringen op, de ene nog mooier dan de andere. Moeders komen vaak ter sprake, uiteraard, maar ook excentrieke tantes en bijzondere oma&iquest;s, memorabele reizen of een jeugd in een ver land.<br />Boffer, kruukplaetjes, takkenbossenvlees of fluitjespap maken?<br />De gerechten vari&euml;ren van regionale specialiteiten als boffer, knieperties, kruukplaetjes en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Ook talloze klassiekers komen voorbij, zoals de perfecte biefstuk, Belgische frieten en Hollandse erwtensoep, en gerechten met intrigerende namen als &iquest;klimmende mieren&iquest;, &iquest;schildpadjes uit de oven&iquest; en &iquest;fluitjespap&iquest;. Een gevarieerd boek vol prachtige verhalen &eacute;n zeer maakbare gerechten.</p>
Genres
Subjects
246 Kookboeken (>12 jaar) NUR
NSTC
Publisher Nieuw Amsterdam
Imprint
Language dut
Page count 208
Duration
Publication date first 2011-03-01
Publication date latest 2011-03-01
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789046809808 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!