Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 212337,
    "slug": "het-actief-water-boek-rinno-heidstra",
    "nstc": null,
    "title": "Het actief water boek",
    "subtitle": "over water en onze gezondheid",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Over water en onze gezondheid <br/>Het boek bevat informatie over alle aspecten van gezond drinkwater. <br/>Er wordt onder meer uitgelegd waarom water belangrijk is, wat basisch of alkaline water is en wat de verschillen zijn met kraanwater en omgekeerd osmosewater. Het boek bevat ook tips om uw gezondheid te meten en een aantal basische recepten.<br/><br/><br/><br/><br/>Hoofdstuk 10, Leesproef<br/><br/>Resultaten van het drinken van basisch ge\u00efoniseerd water<br/><br/>De natuurkundige aspecten  van water zijn vrij onbekend. Men gaat ervan uit dat alleen  de scheikundige samenstelling  telt, maar dan wordt een belangrijk aspect gemist.<br/><br/>Uit onderzoeken over de werking van ge\u00efoniseerd basisch water uit een waterionisator blijkt de antioxidatieve werking van de vrije elektronen  belangrijk.   Dit water, ook gereduceerd en energiewater genoemd vanwege haar overschot aan vrije elektronen, is qua werking niet vergelijkbaar met basisch water dat ontstaat door het oplossen van basische mineralen. <br/><br/>a.     Basisch ge\u00efoniseerd water is een sterke antioxidant en beschermt het DNA<br/><br/>Basisch ge\u00efoniseerd water wordt ook wel gereduceerd water genoemd omdat het redoxpotentaal is gereduceerd. Het is verminderd tot een waarde van -200 tot -850 mV. Dit water heeft een overschot aan vrije elektronen die vrije radicalen onschadelijk maken.<br/><br/>Vrije radicalen zijn moleculen die \u00e9\u00e9n elektron tekortkomen. Ze halen deze met geweld uit andere moleculen die daardoor beschadigd raken en klachten en ziektes kunnen ontstaan (1,6).<br/><br/>Als ratten een maand lang ge\u00efoniseerd basisch water drinken, vermindert duidelijk de oxidatieve stress, de vrije radicalenbelasting in hun lichaam (Yanagihara 2005), net als de  DNAbeschadiging door vrije radicalen (5). De antioxidatieve werking van basisch water is veel sterker dan die van vitamine C, omdat de OH\u00af- moleculen kleiner zijn dan de vitamine C moleculen (2). <br/><br/>b.     Het drinken van ge\u00efoniseerd basisch water heeft een positief effect op de darmwerking<br/><br/>Veel darmklachten ontstaan doordat voeding niet wordt verteerd, maar vergist. Hierbij komt gas vrij dat na het eten opboeren, een opgeblazen gevoel of winderigheid veroorzaakt.  Bij dit proces ontstaan schadelijke, vrije radicalen zoals indol, skatol, ammonium en fenol die via de darmwand in ons bloed terecht komen. De ontlasting wordt zuurder en gaat ruiken. <br/><br/>c.      Ge\u00efoniseerd basisch water neutraliseert oxidatieve stoffen, geeft een basischer ontlasting en verbetert de darmflora<br/><br/>Onderzoek bij ratten toont aan dat door het drinken van ge\u00efoniseerd basisch water minder schadelijke stoffen ontstaan en de pH van de ontlasting hoger wordt (9).  De Russische onderzoeker N.V. Vorobja gaat ervan uit dat de 'goede' darmbacteri\u00ebn een negatief redoxpotentiaal nodig hebben, terwijl de 'slechte' beter functioneren bij een positief redoxpotentiaal tot + 400mV (10).<br/><br/>Een verlaging van het redoxpotentaal in de darm tot -300 of -400 mV ondersteunt de groei van de 'goede' darmbacteri\u00ebn, stelt Vorobjeva.<br/><br/>De meeste onderzoekers schrijven de positieve werking van ge\u00efoniseerd  basisch water toe aan de antioxidatieve werking, maar Vorobjeva gaat ervan uit dat het redoxpotentiaal een belangrijke rol speelt, wat blijkt uit darmfloratesten van de ontlasting waarbij de pH verbeterd was.<br/><br/> d.     Ge\u00efoniseerd basisch water vermindert buikklachten en verbetert het algemeen welbevinden<br/><br/>In 1966 werd in Japan het gebruik van waterionisatoren vanwege het ontzurende effect en gebleken effectiviteit bij maag-darmklachten waaronder verstopping, opgeblazen gevoel en chronische diarree, officieel goedgekeurd (3).<br/><br/>In het onderzoek dat in het Ohkuraziekenhuis is gedaan, werd bij mensen met verschillende vormen van buikklachten de effectiviteit onderzocht van het drinken van basisch ge\u00efoniseerd water door een dubbelblind onderzoek  waarbij een groep  deelnemers basisch water te drinken kreeg en...",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 150,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2014-04-09",
    "publication_date_latest": "2014-04-09",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789079315055",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "hebban_rank": null,
    "created_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00",
    "updated_at": "2025-11-14T03:54:36+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2756,
        "slug": "quasar-publications",
        "name": "Quasar Publications",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:51:49+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:56:03+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 118260,
            "slug": "rinno-heidstra",
            "key_names": "Heidstra",
            "names_before_key": "Rinno",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Het actief water boek

over water en onze gezondheid
ID 212337
Slug het-actief-water-boek-rinno-heidstra
Contributors
Author : Rinno Heidstra
Annotation
Description Over water en onze gezondheid <br/>Het boek bevat informatie over alle aspecten van gezond drinkwater. <br/>Er wordt onder meer uitgelegd waarom water belangrijk is, wat basisch of alkaline water is en wat de verschillen zijn met kraanwater en omgekeerd osmosewater. Het boek bevat ook tips om uw gezondheid te meten en een aantal basische recepten.<br/><br/><br/><br/><br/>Hoofdstuk 10, Leesproef<br/><br/>Resultaten van het drinken van basisch geïoniseerd water<br/><br/>De natuurkundige aspecten van water zijn vrij onbekend. Men gaat ervan uit dat alleen de scheikundige samenstelling telt, maar dan wordt een belangrijk aspect gemist.<br/><br/>Uit onderzoeken over de werking van geïoniseerd basisch water uit een waterionisator blijkt de antioxidatieve werking van de vrije elektronen belangrijk. Dit water, ook gereduceerd en energiewater genoemd vanwege haar overschot aan vrije elektronen, is qua werking niet vergelijkbaar met basisch water dat ontstaat door het oplossen van basische mineralen. <br/><br/>a. Basisch geïoniseerd water is een sterke antioxidant en beschermt het DNA<br/><br/>Basisch geïoniseerd water wordt ook wel gereduceerd water genoemd omdat het redoxpotentaal is gereduceerd. Het is verminderd tot een waarde van -200 tot -850 mV. Dit water heeft een overschot aan vrije elektronen die vrije radicalen onschadelijk maken.<br/><br/>Vrije radicalen zijn moleculen die één elektron tekortkomen. Ze halen deze met geweld uit andere moleculen die daardoor beschadigd raken en klachten en ziektes kunnen ontstaan (1,6).<br/><br/>Als ratten een maand lang geïoniseerd basisch water drinken, vermindert duidelijk de oxidatieve stress, de vrije radicalenbelasting in hun lichaam (Yanagihara 2005), net als de DNAbeschadiging door vrije radicalen (5). De antioxidatieve werking van basisch water is veel sterker dan die van vitamine C, omdat de OH¯- moleculen kleiner zijn dan de vitamine C moleculen (2). <br/><br/>b. Het drinken van geïoniseerd basisch water heeft een positief effect op de darmwerking<br/><br/>Veel darmklachten ontstaan doordat voeding niet wordt verteerd, maar vergist. Hierbij komt gas vrij dat na het eten opboeren, een opgeblazen gevoel of winderigheid veroorzaakt. Bij dit proces ontstaan schadelijke, vrije radicalen zoals indol, skatol, ammonium en fenol die via de darmwand in ons bloed terecht komen. De ontlasting wordt zuurder en gaat ruiken. <br/><br/>c. Geïoniseerd basisch water neutraliseert oxidatieve stoffen, geeft een basischer ontlasting en verbetert de darmflora<br/><br/>Onderzoek bij ratten toont aan dat door het drinken van geïoniseerd basisch water minder schadelijke stoffen ontstaan en de pH van de ontlasting hoger wordt (9). De Russische onderzoeker N.V. Vorobja gaat ervan uit dat de 'goede' darmbacteriën een negatief redoxpotentiaal nodig hebben, terwijl de 'slechte' beter functioneren bij een positief redoxpotentiaal tot + 400mV (10).<br/><br/>Een verlaging van het redoxpotentaal in de darm tot -300 of -400 mV ondersteunt de groei van de 'goede' darmbacteriën, stelt Vorobjeva.<br/><br/>De meeste onderzoekers schrijven de positieve werking van geïoniseerd basisch water toe aan de antioxidatieve werking, maar Vorobjeva gaat ervan uit dat het redoxpotentiaal een belangrijke rol speelt, wat blijkt uit darmfloratesten van de ontlasting waarbij de pH verbeterd was.<br/><br/> d. Geïoniseerd basisch water vermindert buikklachten en verbetert het algemeen welbevinden<br/><br/>In 1966 werd in Japan het gebruik van waterionisatoren vanwege het ontzurende effect en gebleken effectiviteit bij maag-darmklachten waaronder verstopping, opgeblazen gevoel en chronische diarree, officieel goedgekeurd (3).<br/><br/>In het onderzoek dat in het Ohkuraziekenhuis is gedaan, werd bij mensen met verschillende vormen van buikklachten de effectiviteit onderzocht van het drinken van basisch geïoniseerd water door een dubbelblind onderzoek waarbij een groep deelnemers basisch water te drinken kreeg en...
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Quasar Publications
Imprint
Language dut
Page count 150
Duration
Publication date first 2014-04-09
Publication date latest 2014-04-09
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789079315055 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!