Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 234069,
    "slug": "het-grote-frietboek-marc-declercq",
    "nstc": null,
    "title": "Het Grote Frietboek",
    "subtitle": "een compleet overzicht van de gezondste, vetste, decadentste, meest gastronomische ... gewoonweg lekkerste frietjes van Belgi\u00eb",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": "Eindelijk een verdiende ode aan de friet",
    "description": "Er zijn maar weinig gerechten die geliefd zijn in alle lagen van de bevolking. Of je nu eerste minister bent, bedrijfsleider, bediende, arbeider of student, we houden allemaal \u2013 bij tijd en stond \u2013 van goudgele, vers gebakken frieten. Maar wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen of de Belgen? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Oer frieten en gastronomie gaat het, over de geheime adresjes van Bekende Belgen en over \u2018bio-friet\u2019.\n\nEindelijk is er een Belgisch standaard werk over \u2019s werelds meest geliefde snack. Het Grote Frietboek onderzoekt, verzamelt recepten, spoort de lekkerste frietkoten van het land op, proeft en categoriseert. Friturist Felix Alen leert je thuis verse friet maken. Volg zijn recept stap-voor-stap: schillen, wassen, twee keer bakken: \u2018Eh, voila!\u2019.\n\n\u2018Het Grote Frietboek\u2019 is een ode aan de gefrituurde aardappelstaafjes. Met deze uitgave danken wij de Andes, waar de \u2018papas\u2019 oorspronkelijk vandaan komen. Maar eren we ook degenen die de friet hebben \u2018uitgevonden\u2019. Eet smakelijk!",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 144,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-09-29",
    "publication_date_latest": "2011-09-29",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789490608231",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:55:53+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:17:55+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1245,
        "slug": "trichis-publishing-bv",
        "name": "Trichis Publishing B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:33:14+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:45+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 135953,
            "slug": "marc-declercq-2",
            "key_names": "Declercq",
            "names_before_key": "Marc",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:55:53+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:55:53+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Het Grote Frietboek

een compleet overzicht van de gezondste, vetste, decadentste, meest gastronomische ... gewoonweg lekkerste frietjes van België
ID 234069
Slug het-grote-frietboek-marc-declercq
Contributors
Author : Marc Declercq
Annotation Eindelijk een verdiende ode aan de friet
Description Er zijn maar weinig gerechten die geliefd zijn in alle lagen van de bevolking. Of je nu eerste minister bent, bedrijfsleider, bediende, arbeider of student, we houden allemaal – bij tijd en stond – van goudgele, vers gebakken frieten. Maar wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen of de Belgen? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Oer frieten en gastronomie gaat het, over de geheime adresjes van Bekende Belgen en over ‘bio-friet’. Eindelijk is er een Belgisch standaard werk over ’s werelds meest geliefde snack. Het Grote Frietboek onderzoekt, verzamelt recepten, spoort de lekkerste frietkoten van het land op, proeft en categoriseert. Friturist Felix Alen leert je thuis verse friet maken. Volg zijn recept stap-voor-stap: schillen, wassen, twee keer bakken: ‘Eh, voila!’. ‘Het Grote Frietboek’ is een ode aan de gefrituurde aardappelstaafjes. Met deze uitgave danken wij de Andes, waar de ‘papas’ oorspronkelijk vandaan komen. Maar eren we ook degenen die de friet hebben ‘uitgevonden’. Eet smakelijk!
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Trichis Publishing B.V.
Imprint
Language dut
Page count 144
Duration
Publication date first 2011-09-29
Publication date latest 2011-09-29
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789490608231 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!