Unbidan
Acme Inc.
An error occurred
  • Request ist not authorized. Maybe your session has been expired. Please log in again.
            {
    "id": 322247,
    "slug": "het-heerlijke-noorden-jacques-hermus",
    "nstc": null,
    "title": "Het Heerlijke noorden",
    "subtitle": "de beste adressen van Friesland, Groningen en Drenthe : culinaire streekgids",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Hoe heerlijk is het Noorden? Heerlijk, vindt Jacques Hermus. Hij reist, eet, drinkt en schrijft zich al bijna twintig jaar door de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Van het rustige Vlieland tot de stomende studentenstad Groningen, van de Drentse dreven tot de Friese wateren en Alvest\u00eade en alles daartussen, overal zoekt hij naar de lekkerste adressen. Waar<br/>haal je de beste droge worst of smedigste kaas, wie brouwt het lekkerste speciaalbier of maakt de mooiste Oranjekoek? Welke restaurants behoren tot de culinaire top of bieden gewoon een genoeglijke avond? Op welke plek raap je de smakelijkste oesters en welke visser levert de beste zee- of snoekbaars? Hoeveel Beerenburgers mag je drinken als je toch veilig je sk\u00fbtsje in de<br/>haven wilt brengen?<br/><br/>Het Heerlijke Noorden is een onmisbare culinaire reisgids voor de provincies die rijk zijn aan traditie en nog rijker aan smaak. Het is een uitdrukkelijke uitnodiging aan anderen om die rijkdom te ontdekken. <br/><br/>Jacques Hermus is culinair journalist en reist van Zeeland tot Nieuw-Zeeland<br/>en van Amsterdam tot Aruba om eten en drinken te proeven. 'Alles voor de<br/>lezer' is het adagium waarmee hij zijn reislust verdedigt. Dat zijn lezers van<br/>tijdschriften als Elle Eten, Seasons, WINELIFE en Bouillon, en de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Hij recenseert restaurants voor<br/>de kranten, schrijft reportages over wijn of keukens van de wereld en treedt<br/>af en toe op als jury in tv-programma's.<br/>Eerder verschenen bij Fontaine uitgevers van hem de boeken Het Wilde Eten<br/>(2014) en Het Wildkookboek (2017)",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 208,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-04-03",
    "publication_date_latest": "2018-05-23",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059567795",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:18:39+00:00",
    "updated_at": "2025-11-04T00:25:39+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 192591,
            "slug": "jacques-hermus-2",
            "key_names": "Hermus",
            "names_before_key": "Jacques",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:18:39+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:18:39+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Het Heerlijke noorden

de beste adressen van Friesland, Groningen en Drenthe : culinaire streekgids
ID 322247
Slug het-heerlijke-noorden-jacques-hermus
Contributors
Author : Jacques Hermus
Annotation
Description Hoe heerlijk is het Noorden? Heerlijk, vindt Jacques Hermus. Hij reist, eet, drinkt en schrijft zich al bijna twintig jaar door de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Van het rustige Vlieland tot de stomende studentenstad Groningen, van de Drentse dreven tot de Friese wateren en Alvestêde en alles daartussen, overal zoekt hij naar de lekkerste adressen. Waar<br/>haal je de beste droge worst of smedigste kaas, wie brouwt het lekkerste speciaalbier of maakt de mooiste Oranjekoek? Welke restaurants behoren tot de culinaire top of bieden gewoon een genoeglijke avond? Op welke plek raap je de smakelijkste oesters en welke visser levert de beste zee- of snoekbaars? Hoeveel Beerenburgers mag je drinken als je toch veilig je skûtsje in de<br/>haven wilt brengen?<br/><br/>Het Heerlijke Noorden is een onmisbare culinaire reisgids voor de provincies die rijk zijn aan traditie en nog rijker aan smaak. Het is een uitdrukkelijke uitnodiging aan anderen om die rijkdom te ontdekken. <br/><br/>Jacques Hermus is culinair journalist en reist van Zeeland tot Nieuw-Zeeland<br/>en van Amsterdam tot Aruba om eten en drinken te proeven. 'Alles voor de<br/>lezer' is het adagium waarmee hij zijn reislust verdedigt. Dat zijn lezers van<br/>tijdschriften als Elle Eten, Seasons, WINELIFE en Bouillon, en de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Hij recenseert restaurants voor<br/>de kranten, schrijft reportages over wijn of keukens van de wereld en treedt<br/>af en toe op als jury in tv-programma's.<br/>Eerder verschenen bij Fontaine uitgevers van hem de boeken Het Wilde Eten<br/>(2014) en Het Wildkookboek (2017)
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 208
Duration
Publication date first 2018-04-03
Publication date latest 2018-05-23
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059567795 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!