Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 527367,
    "slug": "het-komt-goed-met-ons-eten-joris-relaes",
    "nstc": null,
    "title": "Het komt goed met ons eten",
    "subtitle": "Hoe technologie en klimaat ons nieuwe voedselkansen bieden",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zitten ook de wetenschap en de landbouw niet stil. Dit boek neemt je mee langs enkele cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding vandaag staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artifici\u00eble intelligentie die onze zee\u00ean scant tot nieuwe avonturen in de keuken.</p><p>Joris Relaes en Nele Jacobs richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument.</p><ol><li>Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie?</li><li>Herstel de bodem, red de wereld?</li><li>Artifici\u00eble intelligentie op land en op zee: zijn we klaar voor de digitale angst?</li><li>Strijd om water en grond: de stille crisis van de 21ste eeuw?</li><li>Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren?</li><li>Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop?</li><li>Het drama van de markt en de boer: wie produceert ons eten?</li></ol><p>\u00a0</p><p><em>'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten. <br />Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop. <br />Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'</em><br />- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 240,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2025-10-07",
    "publication_date_latest": "2025-10-07",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789020974324",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:41:04+00:00",
    "updated_at": "2025-10-28T00:43:29+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6445,
        "slug": "uitgeverij-lannoo",
        "name": "Uitgeverij Lannoo",
        "created_at": "2025-09-19T12:34:41+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 322493,
            "slug": "joris-relaes",
            "key_names": "Relaes",
            "names_before_key": "Joris",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 322494,
            "slug": "nele-jacobs",
            "key_names": "Jacobs",
            "names_before_key": "Nele",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "740",
            "created_at": "2025-09-19T14:41:04+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:41:04+00:00"
        }
    ]
}
        

Het komt goed met ons eten

Hoe technologie en klimaat ons nieuwe voedselkansen bieden
ID 527367
Slug het-komt-goed-met-ons-eten-joris-relaes
Contributors
Author : Joris Relaes
Author : Nele Jacobs
Annotation
Description <p>Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zitten ook de wetenschap en de landbouw niet stil. Dit boek neemt je mee langs enkele cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding vandaag staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeên scant tot nieuwe avonturen in de keuken.</p><p>Joris Relaes en Nele Jacobs richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument.</p><ol><li>Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie?</li><li>Herstel de bodem, red de wereld?</li><li>Artificiële intelligentie op land en op zee: zijn we klaar voor de digitale angst?</li><li>Strijd om water en grond: de stille crisis van de 21ste eeuw?</li><li>Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren?</li><li>Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop?</li><li>Het drama van de markt en de boer: wie produceert ons eten?</li></ol><p> </p><p><em>'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten. <br />Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop. <br />Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'</em><br />- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT</p>
Genres
Subjects
740 Mens en maatschappij algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Lannoo
Imprint
Language dut
Page count 240
Duration
Publication date first 2025-10-07
Publication date latest 2025-10-07
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789020974324 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!