Unbidan
Acme Inc.
An error occurred
  • Request ist not authorized. Maybe your session has been expired. Please log in again.
            {
    "id": 492531,
    "slug": "het-kookboek-van-nederland-jonah-freud",
    "nstc": null,
    "title": "Het kookboek van Nederland",
    "subtitle": "onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>In <em>Het kookboek van Nederland</em> presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.</p>\n<p>Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en welke impact buitenlandse trends hadden op onze eigen keuken.</p>\n<p>Naast honderd smakelijke verhalen leren we ook honderd historische gerechten kennen. De auteurs selecteren uit elk van deze kookboeken namelijk evenzoveel signatuurgerechten die Jonah Freud in haar eigen keuken weer tot leven brengt.</p>\n<p>Gelardeerde zwezeriken van een 18de-eeuwse keukenmeid, een kommetje magere erwtensoep uit de Tweede Wereldoorlog of een bord traag gegaarde rendang, dat in 2018 verkozen werd tot het beste gerecht ter wereld. Ga zelf met dit boek aan de slag en ontdek de smaken van het verleden, de smaken van Nederland.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 352,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2024-10-15",
    "publication_date_latest": "2024-10-15",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789401492508",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:34:13+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:42:18+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6445,
        "slug": "uitgeverij-lannoo",
        "name": "Uitgeverij Lannoo",
        "created_at": "2025-09-19T12:34:41+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 305852,
            "slug": "jonah-freud-2",
            "key_names": "Freud",
            "names_before_key": "Jonah",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 305853,
            "slug": "garrelt-verhoeven-2",
            "key_names": "Verhoeven",
            "names_before_key": "Garrelt",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "441",
            "created_at": "2025-09-19T14:34:13+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:34:13+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Het kookboek van Nederland

onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten
ID 492531
Slug het-kookboek-van-nederland-jonah-freud
Contributors
Author : Jonah Freud
Author : Garrelt Verhoeven
Annotation
Description <p>In <em>Het kookboek van Nederland</em> presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.</p> <p>Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en welke impact buitenlandse trends hadden op onze eigen keuken.</p> <p>Naast honderd smakelijke verhalen leren we ook honderd historische gerechten kennen. De auteurs selecteren uit elk van deze kookboeken namelijk evenzoveel signatuurgerechten die Jonah Freud in haar eigen keuken weer tot leven brengt.</p> <p>Gelardeerde zwezeriken van een 18de-eeuwse keukenmeid, een kommetje magere erwtensoep uit de Tweede Wereldoorlog of een bord traag gegaarde rendang, dat in 2018 verkozen werd tot het beste gerecht ter wereld. Ga zelf met dit boek aan de slag en ontdek de smaken van het verleden, de smaken van Nederland.</p>
Genres
Subjects
441 Basis kookboeken NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Lannoo
Imprint
Language dut
Page count 352
Duration
Publication date first 2024-10-15
Publication date latest 2024-10-15
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789401492508 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!