Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 298202,
    "slug": "het-krasse-breindieet-preston-estep",
    "nstc": null,
    "title": "Het krasse breindieet",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": "<p>We worden tegenwoordig ouder dan ooit. Maar wat is dat waard als we niet onze kwaliteit van denken kunnen behouden? Goed nieuws: met het juiste dieet kun je je kans op alzheimer en geheugenverlies verkleinen en je brein langer gezond houden. Harvard-geneticus en voedingsexpert Preston Estep komt met een baanbrekend nieuw wetenschappelijk perspectief op eten en het ouder wordende brein. Voor het prestigieuze Personal Genome Project (PGP) bestudeerde hij de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen. Wat blijkt: als je boven de veertig bent, heeft je brein andere behoeften dan toen je jonger was. Veel populaire di&euml;ten en voedingsadviezen zijn afkomstig uit de sportwereld en zijn bedoeld voor een jonge doelgroep. Esteps onderzoek resulteert in voedingsadviezen die vaak lijnrecht tegen die populaire di&euml;ten ingaan. In plaats van volkoren, biologisch of rauw voedsel, blijken op latere leeftijd bijvoorbeeld bewerkte granen juist gezond voor je. En de immens populaire antioxidanten kun je na je veertigste beter vermijden, vanwege het hoge ijzergehalte. En het allerleukste: een glas alcohol per dag blijkt nog steeds uitstekend!</p>\n<p>In <em>Het krasse breindieet</em> legt Estep uit hoe je je brein na je veertigste in topconditie houdt en zo de kans op dementie, parkinson en andere vormen van hersenafbraak verkleint. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het onderhouden van je brein en voegt hij tientallen makkelijke (en lekkere) recepten toe om je op weg te helpen.</p>",
    "description": null,
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-09-29",
    "publication_date_latest": "2016-09-29",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789492493002",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:12:35+00:00",
    "updated_at": "2025-11-11T00:23:24+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1797,
        "slug": "maven-publishing",
        "name": "Maven Publishing",
        "created_at": "2025-09-19T12:41:47+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:11+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 176517,
            "slug": "preston-estep",
            "key_names": "Estep",
            "names_before_key": "Preston",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "860",
            "created_at": "2025-09-19T13:12:35+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:12:35+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Het krasse breindieet

ID 298202
Slug het-krasse-breindieet-preston-estep
Contributors
Author : Preston Estep
Annotation <p>We worden tegenwoordig ouder dan ooit. Maar wat is dat waard als we niet onze kwaliteit van denken kunnen behouden? Goed nieuws: met het juiste dieet kun je je kans op alzheimer en geheugenverlies verkleinen en je brein langer gezond houden. Harvard-geneticus en voedingsexpert Preston Estep komt met een baanbrekend nieuw wetenschappelijk perspectief op eten en het ouder wordende brein. Voor het prestigieuze Personal Genome Project (PGP) bestudeerde hij de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen. Wat blijkt: als je boven de veertig bent, heeft je brein andere behoeften dan toen je jonger was. Veel populaire di&euml;ten en voedingsadviezen zijn afkomstig uit de sportwereld en zijn bedoeld voor een jonge doelgroep. Esteps onderzoek resulteert in voedingsadviezen die vaak lijnrecht tegen die populaire di&euml;ten ingaan. In plaats van volkoren, biologisch of rauw voedsel, blijken op latere leeftijd bijvoorbeeld bewerkte granen juist gezond voor je. En de immens populaire antioxidanten kun je na je veertigste beter vermijden, vanwege het hoge ijzergehalte. En het allerleukste: een glas alcohol per dag blijkt nog steeds uitstekend!</p> <p>In <em>Het krasse breindieet</em> legt Estep uit hoe je je brein na je veertigste in topconditie houdt en zo de kans op dementie, parkinson en andere vormen van hersenafbraak verkleint. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het onderhouden van je brein en voegt hij tientallen makkelijke (en lekkere) recepten toe om je op weg te helpen.</p>
Description
Bestseller 60
Genres
Subjects
860 Gezondheid algemeen NUR
NSTC
Publisher Maven Publishing
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2016-09-29
Publication date latest 2016-09-29
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789492493002 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!