Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 206650,
    "slug": "het-krokettenboek-johannes-van-dam",
    "nstc": null,
    "title": "Het krokettenboek",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Juist dan is het vreemd dat slechts een enkeling zelf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept in de geschiedenis ervan. Johannes van Dam deed dat wel, en constateerde dat er weinig producten zijn waarover zo veel historische onzin wordt gedebiteerd, bijvoorbeeld dat de kroket een Nederlandse uitvinding zou zijn In Het volkomen krokettenboek geeft Van Dam alle geheimen prijs, historisch en technisch, en presenteert hij de receptuur door alle tijden en in alle bestaande vormen: van de eenvoudigste en toch smakelijke bonen- of haverkroketten via de gangbare met vlees of garnalen gevulde kroketten tot de meest verfijnde dessertkroketten. En of ze nu kroket genoemd worden of bitterbal, fondue, arancini of suppli Johannes van Dam laat zien waarom de kroket tot zijn heimelijke genoegens behoort en een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 192,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2014-10-07",
    "publication_date_latest": "2014-10-07",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789038807485",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789038890043",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789038899503",
            "product_form": "ED"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
    "updated_at": "2025-11-03T00:14:37+00:00",
    "publisher": {
        "id": 220,
        "slug": "uitgeverij-nijgh-van-ditmar",
        "name": "Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:10:07+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 113652,
            "slug": "johannes-van-dam-3",
            "key_names": "Dam",
            "names_before_key": "Johannes",
            "prefix_to_key": "van",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Het krokettenboek

ID 206650
Slug het-krokettenboek-johannes-van-dam
Contributors
Author : Johannes van Dam
Annotation
Description <p>De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Juist dan is het vreemd dat slechts een enkeling zelf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept in de geschiedenis ervan. Johannes van Dam deed dat wel, en constateerde dat er weinig producten zijn waarover zo veel historische onzin wordt gedebiteerd, bijvoorbeeld dat de kroket een Nederlandse uitvinding zou zijn In Het volkomen krokettenboek geeft Van Dam alle geheimen prijs, historisch en technisch, en presenteert hij de receptuur door alle tijden en in alle bestaande vormen: van de eenvoudigste en toch smakelijke bonen- of haverkroketten via de gangbare met vlees of garnalen gevulde kroketten tot de meest verfijnde dessertkroketten. En of ze nu kroket genoemd worden of bitterbal, fondue, arancini of suppli Johannes van Dam laat zien waarom de kroket tot zijn heimelijke genoegens behoort en een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.</p>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Imprint
Language dut
Page count 192
Duration
Publication date first 2014-10-07
Publication date latest 2014-10-07
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789038807485 (BB)
  • ISBN: 9789038890043 (BB)
  • ISBN: 9789038899503 (ED)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!