Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 212655,
    "slug": "het-soepblik-van-napoleon-jeroen-bert",
    "nstc": null,
    "title": "Het soepblik van Napoleon",
    "subtitle": "de geschiedenis van Europa in 25 gerechten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "De Europese keuken kent vele klassiekers, van 'kip Marengo'<br/>tot 'fraises Sarah Bernhardt'. Iedereen proefde al coq au vin, risotto<br/>en hutsepot. Bouillabaisse of goulash staan geregeld op ons menu.<br/>We krijgen allemaal wel eens een hamburger achter de kiezen.<br/>Waar we veel minder vertrouwd mee zijn is hoe die gerechten in onze keuken<br/>zijn terechtgekomen en hoe dat samenhangt met historische mijlpalen.<br/>Rijstpap leerden we in de Lage Landen kennen dankzij de Moorse<br/>overheersing in Zuid-Europa. Hutsepot is een erfenis van de Spaanse<br/>inmenging in de Tachtigjarige Oorlog. De immer gejaagde Napoleon<br/>liet aan de vooravond van de slag bij Marengo een snelle maaltijd bereiden.<br/>Zijn kok sloeg aan het improviseren met de ingredi\u00ebnten<br/>die voorradig waren, een kip, tomaten en wat cognac uit de veldfles<br/>van Napoleon. Propaganda of is het echt zo gegaan? In elk geval<br/>hebben we het blik te danken aan de kleine Corsicaan.<br/><br/>Aan de hand van wat we eten kunnen we 2000 jaar Europese en culinaire<br/>geschiedenis reconstrueren. Het soepblik van Napoleon vertelt doorheen<br/>25 bekende gerechten het fascinerende verhaal van Europa.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2012-06-16",
    "publication_date_latest": "2012-06-16",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789460011498",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:52:02+00:00",
    "updated_at": "2025-11-06T00:16:00+00:00",
    "publisher": {
        "id": 965,
        "slug": "uitgeverij-vrijdag",
        "name": "Uitgeverij Vrijdag",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:56+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:48+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 118519,
            "slug": "jeroen-bert",
            "key_names": "Bert",
            "names_before_key": "Jeroen",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 118520,
            "slug": "roland-de-beule",
            "key_names": "Beule",
            "names_before_key": "Roland",
            "prefix_to_key": "De",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:52:02+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:52:02+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Het soepblik van Napoleon

de geschiedenis van Europa in 25 gerechten
ID 212655
Slug het-soepblik-van-napoleon-jeroen-bert
Contributors
Author : Jeroen Bert
Author : Roland De Beule
Annotation
Description De Europese keuken kent vele klassiekers, van 'kip Marengo'<br/>tot 'fraises Sarah Bernhardt'. Iedereen proefde al coq au vin, risotto<br/>en hutsepot. Bouillabaisse of goulash staan geregeld op ons menu.<br/>We krijgen allemaal wel eens een hamburger achter de kiezen.<br/>Waar we veel minder vertrouwd mee zijn is hoe die gerechten in onze keuken<br/>zijn terechtgekomen en hoe dat samenhangt met historische mijlpalen.<br/>Rijstpap leerden we in de Lage Landen kennen dankzij de Moorse<br/>overheersing in Zuid-Europa. Hutsepot is een erfenis van de Spaanse<br/>inmenging in de Tachtigjarige Oorlog. De immer gejaagde Napoleon<br/>liet aan de vooravond van de slag bij Marengo een snelle maaltijd bereiden.<br/>Zijn kok sloeg aan het improviseren met de ingrediƫnten<br/>die voorradig waren, een kip, tomaten en wat cognac uit de veldfles<br/>van Napoleon. Propaganda of is het echt zo gegaan? In elk geval<br/>hebben we het blik te danken aan de kleine Corsicaan.<br/><br/>Aan de hand van wat we eten kunnen we 2000 jaar Europese en culinaire<br/>geschiedenis reconstrueren. Het soepblik van Napoleon vertelt doorheen<br/>25 bekende gerechten het fascinerende verhaal van Europa.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Vrijdag
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2012-06-16
Publication date latest 2012-06-16
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789460011498 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!