Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 312570,
    "slug": "hoe-smaakt-het-garmt-dijksterhuis",
    "nstc": null,
    "title": "Hoe smaakt het?",
    "subtitle": "nieuwe inzichten uit de wetenschap van ruiken en proeven",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe je 'lekker' van 'vies' kunt onderscheiden. In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.<br />Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, de werking van de tong en de neus en het samenspel van de verschillende zintuigen, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met \"Hoe smaakt het?\" begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.<br />Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 172,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2017-05-20",
    "publication_date_latest": "2017-05-22",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789463011174",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:16:17+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:25:47+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1160,
        "slug": "eburon-uitgeverij-bv",
        "name": "Eburon Uitgeverij Bv",
        "created_at": "2025-09-19T12:32:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:03:10+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 186114,
            "slug": "garmt-dijksterhuis",
            "key_names": "Dijksterhuis",
            "names_before_key": "Garmt",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:16:17+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:16:17+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Hoe smaakt het?

nieuwe inzichten uit de wetenschap van ruiken en proeven
ID 312570
Slug hoe-smaakt-het-garmt-dijksterhuis
Contributors
Author : Garmt Dijksterhuis
Annotation
Description <p>Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe je 'lekker' van 'vies' kunt onderscheiden. In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.<br />Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, de werking van de tong en de neus en het samenspel van de verschillende zintuigen, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met "Hoe smaakt het?" begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.<br />Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Eburon Uitgeverij Bv
Imprint
Language dut
Page count 172
Duration
Publication date first 2017-05-20
Publication date latest 2017-05-22
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789463011174 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!