Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 352379,
    "slug": "hoffys-de-joodse-keuken-moshi-hoffman",
    "nstc": null,
    "title": "Hoffy's, de Joodse keuken",
    "subtitle": "de Joodse keuken",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Topgerechten uit de joodse keuken\nHet traditionele joodse restaurant Hoffy\u2019s is al\nmeer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie.\nSinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen\nMeus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie\nGoed volk en de passage over de Hoffy\u2019s in\nMazzeltov (2017) is het Antwerpse restaurant in\nheel Vlaanderen en Nederland bekend.\nHet jodendom heeft vele tradities en rituelen, ook\nin de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is\nalom bekend, maar dat bij elk van de vele joodse\nfeesten telkens aparte gerechten horen, is minder\nwijdverbreid. De religieuze kalender bepaalt\nwelke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er de typische\nvisballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of\naardappelkoekjes tijdens Chanoeka en de gevulde\nkool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest.\nVoor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke\ngeschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden\nen schrijven ze hun familierecepten voor deze\ngerechten neer, die van generatie op generatie\nwerden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in\nzes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar\njoodse feesten: \u2018Rosj Hasjana\u2019 (Nieuwjaar), \u2018Pesach\u2019\n(Pasen), \u2018Soekot\u2019 (het Loofhuttenfeest), \u2018Chanoeka\u2019\n(het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende \u2018Sjabbat\u2019\n(sabbat). Daarnaast vind je recepten uit de keuken\nvan elke dag in het hoofdstuk \u2018Dagelijkse kost\u2019.\nMet verhelderende teksten van Marijke Libert en\nsfeervolle foto\u2019s van Piet De Kersgieter.\n27 x",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 272,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2019-10-15",
    "publication_date_latest": "2019-10-15",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789463887120",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:26:32+00:00",
    "updated_at": "2025-11-12T00:28:41+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2175,
        "slug": "uitgeverij-kannibaal-2",
        "name": "Uitgeverij Kannibaal",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:54:08+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:08+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 215202,
            "slug": "moshi-hoffman",
            "key_names": "Hoffman",
            "names_before_key": "Moshi",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 215203,
            "slug": "marijke-libert-ea",
            "key_names": "Libert ea",
            "names_before_key": "Marijke",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:26:32+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:26:32+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Hoffy's, de Joodse keuken

de Joodse keuken
ID 352379
Slug hoffys-de-joodse-keuken-moshi-hoffman
Contributors
Author : Moshi Hoffman
Author : Marijke Libert ea
Annotation
Description Topgerechten uit de joodse keuken Het traditionele joodse restaurant Hoffy’s is al meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie. Sinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen Meus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie Goed volk en de passage over de Hoffy’s in Mazzeltov (2017) is het Antwerpse restaurant in heel Vlaanderen en Nederland bekend. Het jodendom heeft vele tradities en rituelen, ook in de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is alom bekend, maar dat bij elk van de vele joodse feesten telkens aparte gerechten horen, is minder wijdverbreid. De religieuze kalender bepaalt welke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er de typische visballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of aardappelkoekjes tijdens Chanoeka en de gevulde kool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest. Voor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke geschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden en schrijven ze hun familierecepten voor deze gerechten neer, die van generatie op generatie werden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in zes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar joodse feesten: ‘Rosj Hasjana’ (Nieuwjaar), ‘Pesach’ (Pasen), ‘Soekot’ (het Loofhuttenfeest), ‘Chanoeka’ (het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende ‘Sjabbat’ (sabbat). Daarnaast vind je recepten uit de keuken van elke dag in het hoofdstuk ‘Dagelijkse kost’. Met verhelderende teksten van Marijke Libert en sfeervolle foto’s van Piet De Kersgieter. 27 x
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Kannibaal
Imprint
Language dut
Page count 272
Duration
Publication date first 2019-10-15
Publication date latest 2019-10-15
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789463887120 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!