{
"id": 500781,
"slug": "hokkaido-tim-anderson",
"nstc": null,
"title": "Hokkaido",
"subtitle": "recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee",
"collection_title": null,
"collection_part_number": null,
"annotation": null,
"description": "HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van Japan<br />\n<br />\nReis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst<br />\ngelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatie<br />\nvan de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur<br />\n(naar Europees model) en de traditionele<br />\nkeuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaido<br />\neen aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de rest<br />\nvan het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijn<br />\nlevendige culinaire scene.y<br />\n<br />\nVan pure eenvoud zoals zoete ma\u00efs met misoboter<br />\nof sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijke<br />\ngerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvis<br />\ngevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeuken<br />\nen bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerde<br />\ngroenten met zee- & peulvruchten). Of maak<br />\nkroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokke<br />\nop basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of ma\u00efs.<br />\nProef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecake<br />\nvan bakkerij Shinya in Furano.<br />\n<br />\nHokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,<br />\ndesserts en snacks, maar geeft ook per regio<br />\nof stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef de<br />\ncurry ramen van restaurant Aji no Dai\u014duit in de stad<br />\nMuroran of ch\u0101men (noedels in een dikke saus) uit<br />\nWakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals het<br />\nmaken van bouillons en noedels niet ontbreken.",
"imprint": null,
"language_code": "dut",
"original_language_code": null,
"page_count": 256,
"duration_seconds": null,
"publication_date_first": "2025-04-03",
"publication_date_latest": "2025-04-03",
"cover_url": null,
"editions": [
{
"isbn": "9789461433350",
"product_form": "BB"
}
],
"ratings_count": 0,
"read_count": 0,
"review_count": 0,
"favorite_count": 0,
"reading_status_read_count": 0,
"reading_status_reading_count": 0,
"reading_status_want_to_read_count": 0,
"rating_average": null,
"ratings_distribution": {
"1": 0,
"2": 0,
"3": 0,
"4": 0,
"5": 0
},
"created_at": "2025-09-19T14:36:19+00:00",
"updated_at": "2025-10-29T00:42:11+00:00",
"publisher": {
"id": 6716,
"slug": "good-cook-publishing-2",
"name": "Good Cook Publishing",
"created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T15:13:45+00:00"
},
"contributors": [
{
"id": 310790,
"slug": "tim-anderson-2",
"key_names": "Anderson",
"names_before_key": "Tim",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
}
],
"genres": [],
"subjects": [
{
"scheme_identifier": "32",
"scheme_version": null,
"main_subject": false,
"subject_code": "442",
"created_at": "2025-09-19T14:36:19+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T14:36:19+00:00"
}
]
}