Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 300442,
    "slug": "hollandse-klassiekers-anno-nu-tjitze-van-der-dam",
    "nstc": null,
    "title": "Hollandse klassiekers anno nu",
    "subtitle": "van appeltaart tot zuurvlees",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Van zoetigheden als appeltaart en arretjescake tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingredi\u00ebnten heeft veel lekkers te bieden. <br/>In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer 'vergeten' eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske d\u00famkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. <br/>Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken. Een culinair feest van herkenning en verrassing!<br/><br/>Tjitze van der Dam is een bevlogen Friese chef-kok, die ervaring heeft opgedaan bij Ron Blaauw restaurant en bij De Vrienden van Jacob en executive chef was bij het INK Hotel in Amsterdam.<br/>Ook organiseert hij culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden.<br/>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2017-04-12",
    "publication_date_latest": "2017-06-02",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789463190473",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:23:27+00:00",
    "publisher": {
        "id": 319,
        "slug": "scriptum",
        "name": "Scriptum",
        "created_at": "2025-09-19T12:29:16+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:51+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 178227,
            "slug": "tjitze-van-der-dam",
            "key_names": "Dam",
            "names_before_key": "Tjitze",
            "prefix_to_key": "van der",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:13:08+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Hollandse klassiekers anno nu

van appeltaart tot zuurvlees
ID 300442
Slug hollandse-klassiekers-anno-nu-tjitze-van-der-dam
Contributors
Author : Tjitze van der Dam
Annotation
Description Van zoetigheden als appeltaart en arretjescake tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden. <br/>In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer 'vergeten' eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dúmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. <br/>Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken. Een culinair feest van herkenning en verrassing!<br/><br/>Tjitze van der Dam is een bevlogen Friese chef-kok, die ervaring heeft opgedaan bij Ron Blaauw restaurant en bij De Vrienden van Jacob en executive chef was bij het INK Hotel in Amsterdam.<br/>Ook organiseert hij culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden.<br/>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Scriptum
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2017-04-12
Publication date latest 2017-06-02
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789463190473 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!