Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 217043,
    "slug": "kookboek-van-de-veluwe-karen-groeneveld",
    "nstc": null,
    "title": "Kookboek van de Veluwe",
    "subtitle": "Harderwijker vissoep, pannegies, toddemoes en andere Veluwse streekgerechten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Het boerenleven op de Veluwe was zo'n honderd jaar geleden eenvoudig en speelde zich veelal af rond de\nboerderij. Daar werd gewerkt, gewoond en geleefd. Ook de maaltijden waren simpel. Het ontbijt (dat vaak pas werd genuttigd nadat de koeien waren gemolken) kon bestaan uit boekweitpannenkoeken of roggemik. Tussen de middag werd er 'warm gegeten', uiteraard met de producten van het seizoen. Stevige kost was het, dikkejennensoep of melkmoes. En voor het avondeten was er brood of karnemelkse pap.\nDit boek bevat recepten uit de periode v\u00f3\u00f3r 1950 en schenkt aandacht aan typische Veluwse streekproducten.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 80,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2014-11-01",
    "publication_date_latest": "2014-11-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789082105735",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00",
    "updated_at": "2025-11-11T00:15:32+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1699,
        "slug": "graven-13",
        "name": "Graven 13",
        "created_at": "2025-09-19T12:40:58+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:30:53+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 121056,
            "slug": "karen-groeneveld-2",
            "key_names": "Groeneveld",
            "names_before_key": "Karen",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:52:29+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Kookboek van de Veluwe

Harderwijker vissoep, pannegies, toddemoes en andere Veluwse streekgerechten
ID 217043
Slug kookboek-van-de-veluwe-karen-groeneveld
Contributors
Author : Karen Groeneveld
Annotation
Description Het boerenleven op de Veluwe was zo'n honderd jaar geleden eenvoudig en speelde zich veelal af rond de boerderij. Daar werd gewerkt, gewoond en geleefd. Ook de maaltijden waren simpel. Het ontbijt (dat vaak pas werd genuttigd nadat de koeien waren gemolken) kon bestaan uit boekweitpannenkoeken of roggemik. Tussen de middag werd er 'warm gegeten', uiteraard met de producten van het seizoen. Stevige kost was het, dikkejennensoep of melkmoes. En voor het avondeten was er brood of karnemelkse pap. Dit boek bevat recepten uit de periode vóór 1950 en schenkt aandacht aan typische Veluwse streekproducten.
Bestseller 60
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Graven 13
Imprint
Language dut
Page count 80
Duration
Publication date first 2014-11-01
Publication date latest 2014-11-01
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789082105735 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!