Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 207032,
    "slug": "liever-lokaal-annette-van-ruitenburg",
    "nstc": null,
    "title": "Liever lokaal",
    "subtitle": "365 dagen per jaar",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van <em>Slow Food<br /><br /></em>Eten volgens de seizoenen en uit de nabije omgeving. Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter het eten. Dat is waar dit boek over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in de winkel, de keukenkast, de koelkast en de diepvries. Maar is het niet logischer om uit te gaan van de producten die erom vragen om nu opgegeten te worden, van dat wat het land of de zee op dit moment te bieden heeft? Je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen, van hooikoorts tot filemeldingen, maar vreemd genoeg niet: &lsquo;de asperges bij boer Harmsen zijn nu op hun mooist!&rsquo;<br /><br /><em>Liever lokaal </em>is het eerste boek dat het hele jaar rond voor elke dag opnieuw de vraag stelt: wat is er vandaag voorradig uit de natuur of van het veld en vraagt erom gegeten te worden? Champignons kunnen het hele jaar door in het donker gekweekt worden, maar er zijn elke maand verse wilde paddenstoelen of gekweekte soorten bij de leverancier te krijgen. En hetzelfde geldt voor vis, kaas, vlees en vele andere producten. Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden hebben hoeft beslist niet duurder te zijn. Het vraagt alleen om een andere benadering. De knop omzetten. Juist de sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder &ndash; om over de vervuilende food miles niet te spreken. Lokale producten zijn duurzamer, met meer zorg geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer terroir en wellicht ook meer smaak! Er zit in ieder geval meer verhaal achter.<br /><br />Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. <br />Ren&eacute; Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland.<br /><br /></p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 432,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2014-11-20",
    "publication_date_latest": "2014-11-20",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059564893",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
    "updated_at": "2025-11-08T00:14:38+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 113858,
            "slug": "rene-zanderink",
            "key_names": "ZANDERINK",
            "names_before_key": "RENE",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 113856,
            "slug": "annette-van-ruitenburg-2",
            "key_names": "Ruitenburg",
            "names_before_key": "Annette",
            "prefix_to_key": "van",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Liever lokaal

365 dagen per jaar
ID 207032
Slug liever-lokaal-annette-van-ruitenburg
Contributors
Author : RENE ZANDERINK
Author : Annette van Ruitenburg
Annotation
Description <p>Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van <em>Slow Food<br /><br /></em>Eten volgens de seizoenen en uit de nabije omgeving. Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter het eten. Dat is waar dit boek over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in de winkel, de keukenkast, de koelkast en de diepvries. Maar is het niet logischer om uit te gaan van de producten die erom vragen om nu opgegeten te worden, van dat wat het land of de zee op dit moment te bieden heeft? Je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen, van hooikoorts tot filemeldingen, maar vreemd genoeg niet: &lsquo;de asperges bij boer Harmsen zijn nu op hun mooist!&rsquo;<br /><br /><em>Liever lokaal </em>is het eerste boek dat het hele jaar rond voor elke dag opnieuw de vraag stelt: wat is er vandaag voorradig uit de natuur of van het veld en vraagt erom gegeten te worden? Champignons kunnen het hele jaar door in het donker gekweekt worden, maar er zijn elke maand verse wilde paddenstoelen of gekweekte soorten bij de leverancier te krijgen. En hetzelfde geldt voor vis, kaas, vlees en vele andere producten. Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden hebben hoeft beslist niet duurder te zijn. Het vraagt alleen om een andere benadering. De knop omzetten. Juist de sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder &ndash; om over de vervuilende food miles niet te spreken. Lokale producten zijn duurzamer, met meer zorg geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer terroir en wellicht ook meer smaak! Er zit in ieder geval meer verhaal achter.<br /><br />Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. <br />Ren&eacute; Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland.<br /><br /></p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 432
Duration
Publication date first 2014-11-20
Publication date latest 2014-11-20
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059564893 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!