Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 209093,
    "slug": "met-kruiden-en-een-korrel-zout-ellen-derksen",
    "nstc": null,
    "title": "Met kruiden en een korrel zout",
    "subtitle": "smaak en geschiedenis van de Indische keuken",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Voor de lekkerbek die geen kookboek (meer) nodig heeft! 'Met kruiden en een korrel zout; Smaak & geschiedenis van de Indische keuken' duikt in de ontstaansgeschiedenis en bijzondere kenmerken van de verleidelijke Indische keuken. <br/><br/>Bevat \u2018lekkere\u2019 interviews met meesterkoks, tokohouders en smulpapen; \u2018heerlijke\u2019 fragmenten uit Tong-Tong; liefdesverklaringen en anekdotes. Voor de knorrende magen zijn achterin het boek circa twintig van de meest Indische recepten opgenomen. Een gevarieerd \u2018plakboek\u2019 om uren in te lezen en te bladeren. \u2018Uitverkoren\u2019 door Vrij Nederland (6 augustus 1994) en aangeprezen door vakblad Horeca.<br/><br/>Uit de Inleiding: \u201cIndische en Indonesische kookboeken zijn er bij de vleet. [...] Maar als je op zoek bent naar de geschiedenis van de Indische keuken kun je zoeken tot je een ons weegt. Althans, dat is de ervaring van ons: de samenstelsters van dit boek. [...]<br/>Toch mag aangenomen worden dat de Indische keuken tot de rijkste eetculturen ter wereld behoort. Niet alleen door de grote variatie aan gerechten met uiteenlopende smaken, maar ook door de geraffineerde samenstelling van kruiden en ingredi\u00ebnten die elk gerecht, hoe eenvoudig ook, uniek maakt. De recepten zoals ze nu nog worden gebruikt, werden ons geleerd door onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders. Maar de oorsprong ligt waarschijnlijk eeuwen terug en kent de invloed van vele nationaliteiten: de Portugese, Spaanse, Franse en niet te vergeten de Indonesische en de Nederlandse. Ook de Chinese en Indiase gerechten zijn niet meer weg te denken uit de Indische keuken. Kortom: de Indische keuken is, net als de Indo-Europeanen, van gemengde afkomst.\"<br/><br/>Samengesteld door door Ellen Derksen, Lilian Ducelle en Eva van Geleuken, met bijdragen van o.a. Kester Freriks, Coos Versteeg, Bea Berens-Sleebos, Suwondo Sudewo, Familie Neijhoff van Toko Bandoeng in Den Haag, en de heer Go Oen Gwan van Toko Semarang in Den Haag.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 192,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2009-09-01",
    "publication_date_latest": "2009-09-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789080143326",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:51:10+00:00",
    "updated_at": "2025-11-08T00:14:50+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1237,
        "slug": "stichting-tong-tong",
        "name": "Stichting Tong Tong",
        "created_at": "2025-09-19T12:33:14+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:59:39+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 115506,
            "slug": "ellen-derksen",
            "key_names": "Derksen",
            "names_before_key": "Ellen",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 115507,
            "slug": "lilian-ducelle",
            "key_names": "Ducelle",
            "names_before_key": "Lilian",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 115508,
            "slug": "eva-van-geleuken",
            "key_names": "Geleuken",
            "names_before_key": "Eva",
            "prefix_to_key": "van",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:51:10+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:51:10+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Met kruiden en een korrel zout

smaak en geschiedenis van de Indische keuken
ID 209093
Slug met-kruiden-en-een-korrel-zout-ellen-derksen
Contributors
Author : Ellen Derksen
Author : Lilian Ducelle
Author : Eva van Geleuken
Annotation
Description Voor de lekkerbek die geen kookboek (meer) nodig heeft! 'Met kruiden en een korrel zout; Smaak & geschiedenis van de Indische keuken' duikt in de ontstaansgeschiedenis en bijzondere kenmerken van de verleidelijke Indische keuken. <br/><br/>Bevat ‘lekkere’ interviews met meesterkoks, tokohouders en smulpapen; ‘heerlijke’ fragmenten uit Tong-Tong; liefdesverklaringen en anekdotes. Voor de knorrende magen zijn achterin het boek circa twintig van de meest Indische recepten opgenomen. Een gevarieerd ‘plakboek’ om uren in te lezen en te bladeren. ‘Uitverkoren’ door Vrij Nederland (6 augustus 1994) en aangeprezen door vakblad Horeca.<br/><br/>Uit de Inleiding: “Indische en Indonesische kookboeken zijn er bij de vleet. [...] Maar als je op zoek bent naar de geschiedenis van de Indische keuken kun je zoeken tot je een ons weegt. Althans, dat is de ervaring van ons: de samenstelsters van dit boek. [...]<br/>Toch mag aangenomen worden dat de Indische keuken tot de rijkste eetculturen ter wereld behoort. Niet alleen door de grote variatie aan gerechten met uiteenlopende smaken, maar ook door de geraffineerde samenstelling van kruiden en ingrediënten die elk gerecht, hoe eenvoudig ook, uniek maakt. De recepten zoals ze nu nog worden gebruikt, werden ons geleerd door onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders. Maar de oorsprong ligt waarschijnlijk eeuwen terug en kent de invloed van vele nationaliteiten: de Portugese, Spaanse, Franse en niet te vergeten de Indonesische en de Nederlandse. Ook de Chinese en Indiase gerechten zijn niet meer weg te denken uit de Indische keuken. Kortom: de Indische keuken is, net als de Indo-Europeanen, van gemengde afkomst."<br/><br/>Samengesteld door door Ellen Derksen, Lilian Ducelle en Eva van Geleuken, met bijdragen van o.a. Kester Freriks, Coos Versteeg, Bea Berens-Sleebos, Suwondo Sudewo, Familie Neijhoff van Toko Bandoeng in Den Haag, en de heer Go Oen Gwan van Toko Semarang in Den Haag.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Stichting Tong Tong
Imprint
Language dut
Page count 192
Duration
Publication date first 2009-09-01
Publication date latest 2009-09-01
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789080143326 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!