Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 335097,
    "slug": "mezze-salma-hage",
    "nstc": null,
    "title": "Mezze",
    "subtitle": "De lekkerste gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>De lekkerste en meest bijzondere recepten van het Midden-Oosten in &eacute;&eacute;n boek.</p>\n<p>Van Libanon en Iran tot Turkije en Syri&euml;, Salma Hage brengt in <em>Mezze</em> de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft vervolgens recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak en brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes.</p>\n<p>Het voordeel van deze manier van eten: veel kan van tevoren worden bereid, en iedereen kiest precies datgene waar hij trek in heeft. Je mixt en matcht uit de verschillende schaaltjes en eet de maaltijd naar jouw eigen voorkeur.</p>\n<p>Geniet met vrienden en familie van humus, tabouleh, falafel en labneh, van gerechtjes met lam, ansjovis, shakshuka, van zoete nagerechten als baklava met pistachenootjes, en zo veel meer. Eet smakelijk, of zoals ze in het Arabisch zeggen: <em>Sh&agrave;hiya tayiba!</em></p>\n<p>De Libanese chef-kok <strong>Salma Hage</strong> groeide op in Mazraat Et Toufah (&lsquo;Appelgehucht&rsquo;), in de bergen van de Kadishavallei in Noord-Libanon. Haar grootmoeder, schoonmoeder, moeder en schoonzusjes hebben haar de finesses van de Libanese keuken geleerd, zoals die van generatie op generatie worden overgedragen. Ze is chef-kok en auteur van diverse kookboeken.</p>\n<p>&lsquo; (...) verwarmt zowel je hart als je maag.&rsquo; <strong>Time</strong></p>\n<p>&lsquo;Hemels.&rsquo; <strong>Independent</strong></p>\n<p>&lsquo; Zet Midden-Oosters vegetarisch eten op de kaart.&rsquo; <strong>The National</strong></p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 272,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-10-03",
    "publication_date_latest": "2022-11-16",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789000364374",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:22:04+00:00",
    "updated_at": "2025-11-13T00:27:10+00:00",
    "publisher": {
        "id": 108,
        "slug": "unieboek-het-spectrum",
        "name": "Unieboek | Het Spectrum",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:46+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 202212,
            "slug": "salma-hage-2",
            "key_names": "Hage",
            "names_before_key": "Salma",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T13:22:04+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:22:04+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Mezze

De lekkerste gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten
ID 335097
Slug mezze-salma-hage
Contributors
Author : Salma Hage
Annotation
Description <p>De lekkerste en meest bijzondere recepten van het Midden-Oosten in &eacute;&eacute;n boek.</p> <p>Van Libanon en Iran tot Turkije en Syri&euml;, Salma Hage brengt in <em>Mezze</em> de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft vervolgens recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak en brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes.</p> <p>Het voordeel van deze manier van eten: veel kan van tevoren worden bereid, en iedereen kiest precies datgene waar hij trek in heeft. Je mixt en matcht uit de verschillende schaaltjes en eet de maaltijd naar jouw eigen voorkeur.</p> <p>Geniet met vrienden en familie van humus, tabouleh, falafel en labneh, van gerechtjes met lam, ansjovis, shakshuka, van zoete nagerechten als baklava met pistachenootjes, en zo veel meer. Eet smakelijk, of zoals ze in het Arabisch zeggen: <em>Sh&agrave;hiya tayiba!</em></p> <p>De Libanese chef-kok <strong>Salma Hage</strong> groeide op in Mazraat Et Toufah (&lsquo;Appelgehucht&rsquo;), in de bergen van de Kadishavallei in Noord-Libanon. Haar grootmoeder, schoonmoeder, moeder en schoonzusjes hebben haar de finesses van de Libanese keuken geleerd, zoals die van generatie op generatie worden overgedragen. Ze is chef-kok en auteur van diverse kookboeken.</p> <p>&lsquo; (...) verwarmt zowel je hart als je maag.&rsquo; <strong>Time</strong></p> <p>&lsquo;Hemels.&rsquo; <strong>Independent</strong></p> <p>&lsquo; Zet Midden-Oosters vegetarisch eten op de kaart.&rsquo; <strong>The National</strong></p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Unieboek | Het Spectrum
Imprint
Language dut
Page count 272
Duration
Publication date first 2018-10-03
Publication date latest 2022-11-16
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789000364374 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!