Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 345614,
    "slug": "moet-er-nog-vlees-zijn-laurens-de-meyer",
    "nstc": null,
    "title": "Moet er nog vlees zijn ?",
    "subtitle": "de helft minder: niets dan voordelen",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Deze overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch houdt de Belgische vleesproductie geen steek. Vele veehouders staan met het water aan de lippen. Ze worden nog net recht gehouden door de belastingbetaler.\nIedereen verliest, buiten de machtige vleeslobby die zijn winsten verder ziet oplopen tot astronomische bedragen.\nToch liggen oplossingen voor de hand. Het halveren van onze vleesconsumptie en -productie levert niets dan voordelen op. Aan onze politiek om er werk van te maken.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 192,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2019-04-12",
    "publication_date_latest": "2019-04-12",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789089319531",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:24:43+00:00",
    "updated_at": "2025-10-30T00:27:53+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1232,
        "slug": "agora-uitgeverscentrum",
        "name": "Agora Uitgeverscentrum",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:45+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:46+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 210144,
            "slug": "laurens-de-meyer-2",
            "key_names": "Meyer",
            "names_before_key": "Laurens",
            "prefix_to_key": "De",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "740",
            "created_at": "2025-09-19T13:24:43+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:24:43+00:00"
        }
    ]
}
        

Moet er nog vlees zijn ?

de helft minder: niets dan voordelen
ID 345614
Slug moet-er-nog-vlees-zijn-laurens-de-meyer
Contributors
Author : Laurens De Meyer
Annotation
Description Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Deze overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch houdt de Belgische vleesproductie geen steek. Vele veehouders staan met het water aan de lippen. Ze worden nog net recht gehouden door de belastingbetaler. Iedereen verliest, buiten de machtige vleeslobby die zijn winsten verder ziet oplopen tot astronomische bedragen. Toch liggen oplossingen voor de hand. Het halveren van onze vleesconsumptie en -productie levert niets dan voordelen op. Aan onze politiek om er werk van te maken.
Genres
Subjects
740 Mens en maatschappij algemeen NUR
NSTC
Publisher Agora Uitgeverscentrum
Imprint
Language dut
Page count 192
Duration
Publication date first 2019-04-12
Publication date latest 2019-04-12
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789089319531 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!