{
"id": 205513,
"slug": "moleculair-koken-anne-cazor",
"nstc": null,
"title": "Moleculair Koken",
"subtitle": "de technieken verklaard, de allernieuwste recepten",
"collection_title": null,
"collection_part_number": null,
"annotation": null,
"description": "Moleculair koken is oeroud, het begon al op het moment dat onze \r\nvoorouders op een vuurtje gerechten gingen bereiden. Het samenvoegen \r\nvan ingredi\u00ebnten \u00e9n het verwarmen be\u00efnvloedt immers de moleculaire \r\nsamenstelling. En dat heeft weer consequenties voor de dichtheid, de \r\nsmaak, de kleur en geur. Zo simpel is dat. Het hedendaags moleculaire \r\nkoken heeft echter een extra dimensie gekregen. De basis is gelegd \r\ndoor twee wetenschappers: de Brits-Hon-gaarse Nicholas Kurti en de \r\nFranse Herv\u00e9 This. Zij waren superbelangrijk voor de hedendaagse \r\nkeuken. Zij maakten in de jaren \u201980 van de vorige eeuw de weg vrij \r\nvoor het moleculaire succes van topchefs zoals Ferran Adri\u00e0 en Heston \r\nBlumenthal. Adri\u00e0, van het beroemde El Bulli in Roses, zette de trend \r\nvoor het hedendaagse moleculair koken. Hij vertaalde de nieuwe \r\ntechnieken, voor velen een wereld van hocus pocus, naar de meest \r\nspannende gerechten. Niet alleen vernieuwend, maar ook super van \r\nsmaak. Blumenthal, ook zo\u2019n topchef, is eigenaar van The Fat Duck, \r\niets buiten Londen. Hij goochelt helemaal met ingredi\u00ebnten, smaken en \r\nbijzondere technieken. Beide chefs tilden het moleculair koken naar \r\neen megahoog plan. Anne Cazor en Christine Li\u00e9nard, auteurs van dit \r\nboek, schreven een bijzonder culinair werk. Vol met moleculaire \r\ntechnieken, die ook thuis goed toepasbaar zijn. Het is een boek waar \r\nvelen op zaten te wachten. Het leuke van Moleculair koken is dat het \r\nhele palet aan technieken overzichtelijk behandeld wordt, van het \r\nstollen van eiwit en karameliseren tot het maken van emulsies en het \r\n(anti)-oxideren. Ook staan de ingredi\u00ebnten \u00e9n benodigde apparatuur \r\nduidelijk beschreven. Een ding moet wel gezegd worden: als je aan de \r\nslag gaat met de receptuur uit dit boek dien je wel de basistechniek \r\nvan het koken te beheersen. Want dat is immers de grondslag van het \r\nsucces van dat wat op tafel komt. Maar daar zijn diverse cursussen \r\nvoor.\r\n",
"additional_content": null,
"bestseller_60": null,
"imprint": null,
"language_code": "dut",
"original_language_code": null,
"page_count": 159,
"duration_seconds": null,
"publication_date_first": "2009-08-26",
"publication_date_latest": "2009-08-26",
"cover_url": null,
"editions": [
{
"isbn": "9789073191686",
"product_form": "BB"
}
],
"ratings_count": 0,
"read_count": 0,
"review_count": 0,
"favorite_count": 0,
"reading_status_read_count": 0,
"reading_status_reading_count": 0,
"reading_status_want_to_read_count": 0,
"rating_average": null,
"ratings_distribution": {
"1": 0,
"2": 0,
"3": 0,
"4": 0,
"5": 0
},
"created_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00",
"updated_at": "2025-11-06T00:15:15+00:00",
"publisher": {
"id": 2236,
"slug": "good-cook-publishing",
"name": "Good Cook Publishing",
"created_at": "2025-09-19T12:49:19+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T14:59:12+00:00"
},
"contributors": [
{
"id": 113036,
"slug": "anne-cazor",
"key_names": "Cazor",
"names_before_key": "Anne",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
},
{
"id": 113037,
"slug": "christine-lienard",
"key_names": "Li\u00e9nard",
"names_before_key": "Christine",
"prefix_to_key": null,
"contributor_role": "A01",
"readable_contributor_role": "Author"
}
],
"genres": [],
"subjects": [
{
"scheme_identifier": "32",
"scheme_version": null,
"main_subject": false,
"subject_code": "440",
"created_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00",
"updated_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00"
}
],
"tags": [],
"campaigns": []
}