Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 388851,
    "slug": "nomnomnom-dorothy-porker",
    "nstc": null,
    "title": "Nomnomnom",
    "subtitle": "eet jezelf gelukkig in 50 grenzeloze recepten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn, aldus Dorothy Porker. Haar gerechten zijn origineel, vol van smaak en staan meestal in een half uur op tafel; haar sprankelende, funky foto's zijn verrassend en niet zelden humoristisch. De recepten zijn met \u00e9n zonder vlees, voor de grote, kleinere of zoete trek. Stuk voor stuk een feest op je bord en wat Dorothy betreft geschikt voor elk moment van de dag. Denk aan een Koreaans ge\u00efnspireerde tosti met gemarineerd spek en mozzarella, een zomerse <i>cobb salad</i> met rood fruit en blauwe kaas of een After Eight Oreo Pie. Maar ook snelle pastasauzen waarmee je eindeloos kunt vari\u00ebren en het gerecht waarmee het ooit allemaal begon: lasagne.<br />De foodblogs en prikkelende beelden van Dorothy Porker, ook bekend als Vette Sletten, werden in korte tijd populair, onder andere bij foodprofessionals als Hiske Versprille, Ronald Giphart en Meneer Wateetons. Met een verfrissende kijk en gevoel voor compositie en kleur maakt ze van <i>Nomnomnom </i>een kookboek om je vingers bij af te likken. Met een voorwoord van Vanja van der Leeden, auteur <i>Indorock </i>(Gouden Kookboek 2019).<br />'Ik ben Dorothy Porker gaan volgen vanwege haar opmerkelijke gerechten, haar originaliteit, haar humor en haar culinaire brille. Nooit spijt van gehad. Fijn dat er nu eindelijk een boek is.' <br />Ronald Giphart<br />'Als je die geweldige, bijzondere en geestige foto's van Dorothy Porkers gerechten ziet, krijg je zo'n honger dat je meteen naar het fornuis rent om ze zelf te koken!' <br />Sylvia Witteman <br />'Dit is het enige Nederlandse blog dat ik religieus volg, vanwege 1. vet grappig 2. onweerstaanbaar lekker 3. supermooie foto's. En hoe heb ik ooit een leven gehad z\u00f3nder linguine met gochujang, room, kaas, en extra kaas; of knapperig tofugehakt met miso? Dat \u00eds geen leven, is het antwoord.' Hiske Versprille <br />'Heel, heel, soms stuit je op een foodblog dat echt vernieuwend is. Dit decennium was dat Vette Sletten.'<br />Meneer Wateetons<br />'Dorothy knows wassup! Ik ben gek op haar humoristische maar kritische blik op eten. Goed om te zien dat iemand in deze tijd zo onderzoekend en vernieuwend kan zijn.'<br />Per, <i>24 Kitchen</i>/De Toko, Rotterdam</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 160,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2021-03-16",
    "publication_date_latest": "2021-08-17",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789046827611",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:36:44+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:32:18+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 238072,
            "slug": "dorothy-porker",
            "key_names": "Porker",
            "names_before_key": "Dorothy",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:36:44+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:36:44+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Nomnomnom

eet jezelf gelukkig in 50 grenzeloze recepten
ID 388851
Slug nomnomnom-dorothy-porker
Contributors
Author : Dorothy Porker
Annotation
Description <p>Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn, aldus Dorothy Porker. Haar gerechten zijn origineel, vol van smaak en staan meestal in een half uur op tafel; haar sprankelende, funky foto's zijn verrassend en niet zelden humoristisch. De recepten zijn met én zonder vlees, voor de grote, kleinere of zoete trek. Stuk voor stuk een feest op je bord en wat Dorothy betreft geschikt voor elk moment van de dag. Denk aan een Koreaans geïnspireerde tosti met gemarineerd spek en mozzarella, een zomerse <i>cobb salad</i> met rood fruit en blauwe kaas of een After Eight Oreo Pie. Maar ook snelle pastasauzen waarmee je eindeloos kunt variëren en het gerecht waarmee het ooit allemaal begon: lasagne.<br />De foodblogs en prikkelende beelden van Dorothy Porker, ook bekend als Vette Sletten, werden in korte tijd populair, onder andere bij foodprofessionals als Hiske Versprille, Ronald Giphart en Meneer Wateetons. Met een verfrissende kijk en gevoel voor compositie en kleur maakt ze van <i>Nomnomnom </i>een kookboek om je vingers bij af te likken. Met een voorwoord van Vanja van der Leeden, auteur <i>Indorock </i>(Gouden Kookboek 2019).<br />'Ik ben Dorothy Porker gaan volgen vanwege haar opmerkelijke gerechten, haar originaliteit, haar humor en haar culinaire brille. Nooit spijt van gehad. Fijn dat er nu eindelijk een boek is.' <br />Ronald Giphart<br />'Als je die geweldige, bijzondere en geestige foto's van Dorothy Porkers gerechten ziet, krijg je zo'n honger dat je meteen naar het fornuis rent om ze zelf te koken!' <br />Sylvia Witteman <br />'Dit is het enige Nederlandse blog dat ik religieus volg, vanwege 1. vet grappig 2. onweerstaanbaar lekker 3. supermooie foto's. En hoe heb ik ooit een leven gehad zónder linguine met gochujang, room, kaas, en extra kaas; of knapperig tofugehakt met miso? Dat ís geen leven, is het antwoord.' Hiske Versprille <br />'Heel, heel, soms stuit je op een foodblog dat echt vernieuwend is. Dit decennium was dat Vette Sletten.'<br />Meneer Wateetons<br />'Dorothy knows wassup! Ik ben gek op haar humoristische maar kritische blik op eten. Goed om te zien dat iemand in deze tijd zo onderzoekend en vernieuwend kan zijn.'<br />Per, <i>24 Kitchen</i>/De Toko, Rotterdam</p>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 160
Duration
Publication date first 2021-03-16
Publication date latest 2021-08-17
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789046827611 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!