Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 204944,
    "slug": "ons-eten-mac-van-dinther",
    "nstc": null,
    "title": "Ons eten",
    "subtitle": "het ware verhaal achter de Nederlandse maaltijd",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Vokskrant-journalist Mac van Dinther dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van FrieslandCampine? <br /><br />Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Itali&euml; op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel, en Ada het Scharrelvarken. <br /><br />Van Dinther deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in <em>Ons Eten</em>, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc. <br /><em><br />Ons Eten</em> is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 332,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-03-29",
    "publication_date_latest": "2020-06-08",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789490028329",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00",
    "updated_at": "2025-11-08T00:14:26+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2247,
        "slug": "minestrone-culinaire-uitgeverij",
        "name": "Minestrone Culinaire Uitgeverij",
        "created_at": "2025-09-19T12:50:10+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:03:07+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 112472,
            "slug": "mac-van-dinther",
            "key_names": "Dinther",
            "names_before_key": "Mac",
            "prefix_to_key": "van",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:36+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Ons eten

het ware verhaal achter de Nederlandse maaltijd
ID 204944
Slug ons-eten-mac-van-dinther
Contributors
Author : Mac van Dinther
Annotation
Description <p>Vokskrant-journalist Mac van Dinther dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van FrieslandCampine? <br /><br />Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Itali&euml; op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel, en Ada het Scharrelvarken. <br /><br />Van Dinther deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in <em>Ons Eten</em>, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc. <br /><em><br />Ons Eten</em> is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Minestrone Culinaire Uitgeverij
Imprint
Language dut
Page count 332
Duration
Publication date first 2011-03-29
Publication date latest 2020-06-08
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789490028329 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!