Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 366562,
    "slug": "op-weg-naar-de-muur-van-keizer-hadrianus-claudia-vandepoel",
    "nstc": null,
    "title": "Op weg naar de muur van keizer Hadrianus",
    "subtitle": "Reizen en koken langs de Romeinse Limes",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Claudia Vandepoel neemt de lezer mee van Xanten naar de muur van Hadrianus in Engeland en laat ons kennismaken met de lokale gerechten op deze reis. Het boek is een culinair reisverhaal met recepten uit de Romeinse tijd. Het speelt zich af in het jaar 129 A.D., als Keizer Hadrianus de scepter zwaait. Er is uitgebreide aandacht voor de scheepvaart in die tijd en de verschillende kooktechnieken. Veel van de voorwerpen in het verhaal zijn gevonden bij archeologische opgravingen. \n\nDe recepten ter plaatse zijn gebaseerd op gegevens uit archeologisch botanisch onderzoek. Ter afsluiting van ieder hoofdstuk worden enige gerechten genoemd die achterin het boek als recept worden besproken, inclusief een foto ter illustratie van het eindresultaat en een bronvermelding. \n\nClaudia Vandepoel heeft in 2005  \u2018De Historische Keuken\u2019 opgericht met het doel om de mensen van nu de smaak van het verleden te laten proeven. Ze geeft lezingen en proeverijen over de kooktechnieken uit lang vervlogen tijden. In 2013 kwam haar eerste Romeinse kookboek uit: Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.\n",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 192,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2019-12-13",
    "publication_date_latest": "2019-12-13",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789460100949",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:30:29+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:31:09+00:00",
    "publisher": {
        "id": 3016,
        "slug": "hega-offset",
        "name": "Hega Offset ",
        "created_at": "2025-09-19T12:55:16+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:58:54+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 224061,
            "slug": "claudia-vandepoel",
            "key_names": "Vandepoel",
            "names_before_key": "Claudia",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "682",
            "created_at": "2025-09-19T13:30:29+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:30:29+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Op weg naar de muur van keizer Hadrianus

Reizen en koken langs de Romeinse Limes
ID 366562
Slug op-weg-naar-de-muur-van-keizer-hadrianus-claudia-vandepoel
Contributors
Author : Claudia Vandepoel
Annotation
Description Claudia Vandepoel neemt de lezer mee van Xanten naar de muur van Hadrianus in Engeland en laat ons kennismaken met de lokale gerechten op deze reis. Het boek is een culinair reisverhaal met recepten uit de Romeinse tijd. Het speelt zich af in het jaar 129 A.D., als Keizer Hadrianus de scepter zwaait. Er is uitgebreide aandacht voor de scheepvaart in die tijd en de verschillende kooktechnieken. Veel van de voorwerpen in het verhaal zijn gevonden bij archeologische opgravingen. De recepten ter plaatse zijn gebaseerd op gegevens uit archeologisch botanisch onderzoek. Ter afsluiting van ieder hoofdstuk worden enige gerechten genoemd die achterin het boek als recept worden besproken, inclusief een foto ter illustratie van het eindresultaat en een bronvermelding. Claudia Vandepoel heeft in 2005 ‘De Historische Keuken’ opgericht met het doel om de mensen van nu de smaak van het verleden te laten proeven. Ze geeft lezingen en proeverijen over de kooktechnieken uit lang vervlogen tijden. In 2013 kwam haar eerste Romeinse kookboek uit: Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Bestseller 60
Genres
Subjects
682 Archeologie NUR
NSTC
Publisher Hega Offset
Imprint
Language dut
Page count 192
Duration
Publication date first 2019-12-13
Publication date latest 2019-12-13
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789460100949 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!