Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 207375,
    "slug": "over-eten-en-koken-harold-mcgee",
    "nstc": null,
    "title": "Over eten en koken",
    "subtitle": "wetenschap & cultuur in de keuken",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Harold McGee's oorspronkelijke <em>Over eten en koken</em> werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven. <br /><br />'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' - Jamie Oliver 'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' - Johannes van Dam</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 876,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2006-11-23",
    "publication_date_latest": "2013-01-31",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789046800676",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789046813935",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:59+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:15:22+00:00",
    "publisher": {
        "id": 156,
        "slug": "nieuw-amsterdam",
        "name": "Nieuw Amsterdam",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:08+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 114103,
            "slug": "harold-mcgee",
            "key_names": "MCGEE",
            "names_before_key": "HAROLD",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:59+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:59+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Over eten en koken

wetenschap & cultuur in de keuken
ID 207375
Slug over-eten-en-koken-harold-mcgee
Contributors
Author : HAROLD MCGEE
Annotation
Description <p>Harold McGee's oorspronkelijke <em>Over eten en koken</em> werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven. <br /><br />'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' - Jamie Oliver 'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' - Johannes van Dam</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Nieuw Amsterdam
Imprint
Language dut
Page count 876
Duration
Publication date first 2006-11-23
Publication date latest 2013-01-31
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789046800676 (BB)
  • ISBN: 9789046813935 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!